Σε μια ιδιαίτερα σημαντική χειρονομία προέβη ο μητροπολίτης Μπανάτου Ιωάννης της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Ο κ. Ιωάννης αυτές τις μέρες προσέφερε κλινοσκεπάσματα και πετσέτες στα νοσοκομεία στην Τιμισοάρα.

Με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Ιωάννη, αγοράστηκε υφασμάτινο υλικό μίας χρήσης μήκους 2 χλμ., με το οποίο μοναχές έφτιαξαν 1.000 κλινοσκεπάσματα και περίπου 5.000 πετσέτες που δωρίστηκαν στα δύο νοσοκομεία της Τιμισοάρα.

Επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο μητροπολίτης Μπανάτου προσέφερε τρόφιμα σε ψυχιατρική κλινική της Τίμιδας. Συγκεκριμένα δώρησε για το κυλικείο νοσοκομείου πάνω από 1.000 κιλά προϊόντων διατροφής (πατάτες, λάδι, κρεμμύδια, λάχανο, φρούτα) και πάνω από 1.000 βάζα μαρμελάδας.

Επιπλέον προσέφερε 100 κιλά ζάχαρης, 100 λίτρα λαδιου, 300 κιλά λουκάνικων και 1400 γιαούρτι, για τη διατροφή των περίπου 500 ασθενών.

Για την νοσηλεία ασθενών που είναι ύποπτα ότι έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊό Covid-19, μητροπολίτης Ιωάννης προσέφερε επίσης 6 κρεβάτια με στρώματα.

Πηγή: Basilica.ro

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: