Ελλάδα

Ρεθύμνης: «Η Εκκλησία στην Ελλάδα είναι υπό διωγμό!»

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την αντίθεσή του στις επιχειρούμενες αλλοιώσεις της εθνικής ταυτότητας της χώρας και στην περιθωριοποίηση της Εκκλησίας, μέσω της προτεινόμενης από την Κυβέρνηση συνταγματικής αναθεώρησης, εξέφρασε με τρόπο εμφατικό ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ο κ. Ευγένιος στην κοπή της Αγιοβασιλόπιτας που διοργάνωσε ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, αναφέρθηκε στις ξεκάθαρες θέσεις της Εκκλησίας της Κρήτης λέγοντας «Η Εκκλησία στην Ελλάδα είναι υπό διωγμό!», ενώ πρόσθεσε ότι «σε αυτό το νησί των Αγίων και των Ηρώων δεν φοβούμεθα. Υποστήκαμε Αραβοκρατίες, Ενετοκρατίες, Τουρκοκρατίες, Κατοχές, Δικτατορίες και κάθε πολιτική και ιστορική εναλλαγή. Όλα αυτά εξανεμίστηκαν. Το μόνο που παραμένει ισχυρό και αδιατάρακτο είναι η Εκκλησία. Γιατί η Εκκλησία είναι ταυτισμένη με το λαό του Θεού».

Ο ιεράρχης της Κρήτης που υπήρξε μέλος της Συνοδικής Επιτροπής η οποία είχε συναντηθεί για τα ζητήματα αυτά τόσο με τον Υπουργό Παιδείας όσο και με Αρχηγούς και Εκπροσώπους Κομμάτων, αλλά και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη, τόνισε με νόημα ότι ο διάλογος που προφασίζονται κάποιοι είναι προσχηματικός και στην πράξη θέλουν να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς. Και αυτό είναι το χειρότερο από όλα.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ενημέρωσε την επιτροπή της Εκκλησίας ο Κ. Γαβρόγλου

Ανδρέας Λουδάρος

Η Ορθόδοξη Εκκλησία το πρώτο θύμα της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας στην Ελλάδα

Σοφία Καρεκλά

Σκληρή στάση από το Πατριαρχείο με 3 βροντερά «ΟΧΙ» στις προτάσεις της Κυβέρνησης

Ανδρέας Λουδάρος

Δημητριάδος: «Δεν θα φοβηθώ κανέναν, όταν υπερασπίζομαι τα δίκαια της Εκκλησίας»

Ιερώνυμος: «Εγώ έκανα το καθήκον μου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιώργος Δ. Φερδής

Εμμένει στην πρόταση του ο Αρχιεπίσκοπος και δηλώνει αισιόδοξος για υιοθέτηση της συμφωνίας από την ΙΣΙ

Ανδρέας Λουδάρος