Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 | 13:09

Ρέθυνο: Ομιλία για τον Αγ. Σπυρίδωνα από τον ιεροκήρυκα της μητρόπολης Κερκύρας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με τη συμμετοχή πολλών φιλάγιων και φιλομαθών πιστών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, η ομιλία του Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεραφείμ Λινοσπόρη, Ιεροκήρυκος της Ιερά Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, με θέμα: «Ο Ιερός Σπυρίδων, Άγιος της Οικουμένης και προστάτης των Κερκυραίων». Την εκδήλωση αυτή συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και η Κερκυραϊκή Αμφικτιονία Ρεθύμνου.

Ο π. Σεραφείμ, ανταποκρινόμενος με ευγένεια στην πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιου, με τον οποίο υπήρξαν συμφοιτητές στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου των Αθηνών, ήλθε από την όμορφη Κέρκυρα στο Ρέθυμνο και κατέθεσε ευλαβικά το λιβάνι της καρδιάς του ενώπιον της ιερής μορφής του μεγάλου και θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνος, του εφόρου της Κέρκυρας αλλά και οικουμενικού Επισκόπου της όπου γης Ορθοδοξίας.

Η ομιλία του Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεραφείμ συγκίνησε το ακροατήριο, που με αμείωτο ενδιαφέρον, προσήλωση και ιερό δέος προσέλαβε όσα με πολλή αγάπη και ζήλο κατέθεσε ο ομιλητής. Ο π. Σεραφείμ συνόδευσε την παρουσίασή του με προβολή σπάνιου και ιστορικής αξίας φωτογραφικού υλικού.

Παρουσιάζοντας τον ομιλητή, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος εξήρε την διακονία του στην Εκκλησία και τον ευχαρίστησε για τον πολύ κόπο της αγάπης του. Επίσης, ο Επίσκοπος μας αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα στα δύο νησιά, την Κέρκυρα και την Κρήτη, αφού, όπως είναι γνωστό, πολλοί Κρήτες κατέφυγαν στο νησί των Φαιάκων μετά την κατάληψη του Χάνδακα (Ηράκλειο) από τους Τούρκους το έτος 1669.

Εμφανώς συγκινημένος απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Σπύρος Ραφτάκης, Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Αμφικτιονίας Ρεθύμνου και Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου της πόλεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ