Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 | 13:47

Ρεθυμνο: Η εορτή του Τιμίου Προδρόμου στην ομώνυμη Ι.Μ. Ατάλης- Μπαλή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου εορτάσθηκε με κάθε ιεροπρέπεια και σεμνότητα η Σύναξη του Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Η πρώτη μεθέορτος ημέρα των Θεοφανείων, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία αποδίδει την δέουσα τιμή στο πανίερο πρόσωπο του «εν γεννητοίς γυναικών μείζονος», ως εκείνου που με απόλυτη υπακοή στο Θέλημα του Θεού καθυπούργησε ταπεινά την Βάπτιση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού στα «Ιορδάνια ρείθρα».

Κατά την εφετεινή Πανήγυρη, η Ιερά Μητρόπολή μας είχε την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να υποδεχθεί τον Σεβασμιώτατο νέο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο, ο οποίος ολοπρόθυμα ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και προεξήρχε της Πανηγύρεως συλλειτουργώντας με τον Επίσκοπό μας. Μαζί τους συλλειτούργησαν επίσης ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης, Υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ατάλης, Αρχιμ. Παρθένιος Καλυβιανάκης, και άλλοι Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας, ενώ τίμησε με την παρουσία του την εορτή ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Ρεθύμνης Πύραρχος κ. Δημοσθένης Μπουντουράκης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος καλωσόρισε τον Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο, τον ευχαρίστησε για την φιλάδελφη παρουσία του στην Πανήγυρη και του ευχήθηκε πολύκαρπη και καλλίκαρπη διακονία στα νέα υψηλά καθήκοντα που του ανέθεσε η Εκκλησία, σε διαδοχή του μεγάλου Ιεράρχου αοιδίμου Μητροπολίτου Νεκταρίου.

Μετά την πνευματική εστίαση της Θείας Λειτουργίας έγινε η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Μονής και προσφέρθηκε εόρτιο γεύμα σε όλους τους προσκυνητές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ