Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 2:17

Ραδιοφωνικό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΡΡΕΣ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Αναστάσιμο μήνυμα μέσω του “Ράδιο Κιβωτός” έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στους ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού της μητρόπολης Σερρών κατά την επίσκεψή του στις νέες εγκαταστάσεις του σταθμού στον υπόγειο χώρο του Κειμηλιαρχείου της πόλης.

Ο κ. Βαρθολομαίος, το πρωί, μετά τα εγκαίνια του Κειμηλιαρχείου, επισκέφθηκε τον ραδιοφωνικό σταθμό της μητρόπολης Σερρών όπου συνομίλησε με τους συντελεστές του ενώ συμμετείχε για λίγα λεπτά στην ζωντανή εκπομπή που μεταδιδόταν εκείνη την ώρα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτήρισε συμβολικό το όνομα Κιβωτός του ραδιοφωνικού σταθμού και συμπλήρωσε ότι “με τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, εκπέμπεται το αναστάσιμο μήνυμα στο πλήρωμα της τοπικής εκκλησίας”.

Μετά την επίσκεψη στο Ράδιο Κιβωτός, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στον ναό των αγίων Θεοδώρων των Σερρών όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μητροπολίτη Σερρών Απόστολου καθώς και του μητροπολίτη Σερρών κυρού Μαξίμου, προκατόχου του σημερινού μητροπολίτη Θεολόγου.

Το μεσημέρι, ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τη γυναικεία μονή Τιμίου Προδρόμου όπου έγινε δεκτός στην είσοδο της μονής από την ηγουμένη Φεβρωνία και τη συνοδεία της.

Οι μοναχές υποδέχθηκαν τον κ. Βαρθολομαίο χτυπώντας τα σήμαντρα της μονής ενώ κοπέλες τον έραιναν με ροδοπέταλα. Στο καθολικό της μονής, τελέστηκε δοξολογία προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη ενώ η ηγουμένη Φεβρωνία, στο τέλος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στο πρόσωπο του κ. Βαρθολομαίου για την παρουσία του στην μονή.

Η μονή του Τιμίου Προδρόμου, παρά τη χαρά που βίωνε για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη, ταυτόχρονα θρηνούσε και για την απώλεια μιας μοναχής που έφυγε χθες βράδυ από τη ζωή. Ο κ. Βαρθολομαίος, μετά τη δοξολογία, τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής της.

Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε την νέα μοναστηριακή τράπεζα της μονής όπου, αμέσως μετά τα εγκαίνια, η μοναστική αδελφότητα του Τιμίου Προδρόμου παρέθεσε γεύμα στον κ. Βαρθολομαίο, τη συνοδεία του καθώς και σε όλους τους παρευρισκομένους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ