Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 | 1:56

Ρέθυμνο: Κατάμεστος ο ναός στην αγρυπνία για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Το βράδυ της Πέμπτης 14ης Μαΐου 2015, στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, για τους μαθητές που θα διαγωνισθούν στις εξετάσεις. Μαζί με τον Επίσκοπό μας συλλειτούργησαν οι Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτεροι Σωκράτης Ξενικάκης, Δημήτριος Αμπανάβας, Ιωάννης Κλειδής, Στέφανος Γκριγκόρας και Μιχαήλ Μυστράκης.

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων γέμισε με τους νέους, τις νέες και τους οικείους τους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα της Τοπικής μας Εκκλησίας και επέλεξαν να εναποθέσουν στην πνευματική ενίσχυση του Θεού και των Αγίων τις ελπίδες και τους οραματισμούς τους για τη ζωή και τα μελλοντικά τους σχέδια, ένας σημαντικός σταθμός των οποίων είναι η συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πατρίδας μας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, απευθυνόμενος στους νέους, τους διαβεβαίωσε για την αγάπη και την συμπαράσταση της Εκκλησίας μας στους αγώνες και τις αγωνίες τους για ένα καλύτερο μέλλον, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Όχι μόνο κατά την αποψινή συλλειτουργία μας, αλλά και όλες αυτές τις ημέρες που θα συμμετέχετε στις εξετάσεις θα σας συνοδεύουν οι προσευχές της Τοπικής μας Εκκλησίας και του Επισκόπου σας … Απόψε, για χάρη σας, τοποθετήσαμε στο μέσο του Ναού τις Τίμιες Κάρες των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, που είναι ο πολυτιμότερος θησαυρός της Μητροπόλεώς μας. Για να τις προσκυνήσετε και να αντλήσετε ευλογία και δύναμη από τους Αγίους μας, που και εκείνοι ήταν νέοι, όπως εσείς, όταν έδωσαν με επιτυχία τις δικές τους “εξετάσεις” και το δικό τους νικηφόρο αγώνα».

Ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε τα παιδιά και τους γονείς τους που άκουσαν την πρόσκληση της Εκκλησίας και προσήλθαν σε αυτήν την λειτουργική και προσευχητική σύναξη, η οποία γίνεται κάθε χρόνο για εκείνους. Ακόμη τους έδωσε χρήσιμες πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη δυνατή διέλευση του κοπιώδους σταδίου των εξετάσεων, αφού και εκείνος, όπως είπε χαρακτηριστικά, «πριν από όχι και τόσο πολλά χρόνια» συμμετείχε σε μια παρόμοια διαδικασία για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο. Τέλος, προσκάλεσε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ιερά Παράκληση που θα πραγματοποιηθεί για τους διαγωνιζομένους στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στις 9.00 π.μ. της πρώτης ημέρας των εξετάσεων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σε όλα τα παιδιά ο Επίσκοπός μας προσέφερε, μαζί με την ευχή του, μια μικρή ευλογία για να τα ενισχύει κατά τις ημέρες της εξεταστικής περιόδου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ