Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 | 16:52

π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου: «Εκκλησιαστικόν ήθος: είδος προς εξαφάνιση…;»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την έννοια του εκκλησιαστικού ήθους, ανέλυσε ο πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Ελευθερίου της οδού Αχαρνών, κατά την ομιλία του χθες το απόγευμα, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι το ήθος είναι ο τρόπος ζωής, ως συνέπεια μιας εσωτερικής καταστάσεως, η οποία δημιουργείται από την βίωση της πίστεως. Για την Ορθόδοξη Εκκλησία η πίστη αυτή δεν είναι η ανθρώπινη αντίληψη των μελών της, αλλά η αποκαλυφθείσα από τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό Αλήθεια, την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε με σεβασμό και να την κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας «εν υπακοή» προς τους Ποιμένες και Διδασκάλους της Εκκλησίας μας.

Ο μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου για την εμπεριστατωμένη και μεστή θεολογικών μηνυμάτων ομιλία του και πρόσθεσε ότι: Το ήθος της Εκκλησίας μας είναι το ήθος και ο χαρακτήρας του Ίδιου του Χριστού και των Αγίων μας, επομένως, αυτό το οποίο πατροπαράδοτα διδαχθήκαμε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ