Με πανηγυρικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον φερώνυμο ναό του Περιστερίου.

Απόψε τελέσθηκε ο μεθέορτος εσπερινός και εν συνεχεία η λιτάνευση του Σταυρού και της αγίας εικόνας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ.

Ο κ. Εμμανουήλ μίλησε με γλαφυρότητα για τον συμβολισμό του Σταυρού και τόνισε χαρακτηριστικά πως “κάθε άνθρωπος που πηγαίνει εκκλησία, πηγαίνει για να σταυρωθεί, έχοντας προηγουμένως παραιτηθεί από δικαίωμα και υποχρεώσεις. Σε μια εποχή άνεσης, καλοπέρασης και μη συγχωρητικότητας ο Σταυρός του Κυρίου αντιστρατεύεται την λογική. Ο Σταυρός παραμένει σύμβολο συγχωρητικότητας και αγάπης. Η αγάπη του Σταυρού δεν έχει μέτρο. Είναι άμετρη. Ο Σταυρός είναι σύμβολο ιερότητας και είναι επίσης η “εξέδρα της αγάπης”.

Ευχαρίστησε επίσης τον οικείο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την άδεια να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της ενορίας, που διετέλεσε εφημέριος την δεκαετία του 1980, ενώ ευχαρίστησε το νέο προϊστάμενο του ναού Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Αντύπα και του ευχήθηκε καλή δύναμη στη νέα του διακονία και τα νέα του καθήκοντα και σε συνεργασία με με τον συνεφημέριο του να εργαστούν για τον καλό της ενορίας.

Από την πλευρά του ο π. Γεράσιμος, αφού ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες Περιστερίου και Πτολεμαϊδος, τους ιερείς,  τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, τους φορείς του Δήμου, την Φιλαρμονική, τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο τέλος ευχαρίστησε τον συνεφημέριό του π. Νικόλαο Σάρλα για την αγάπη που τον περιέβαλε από την πρώτη στιγμή.

Ευχήθηκε τέλος, “ο καθένας και είναι πολλοί αυτοί που σηκώνουν το Σταυρό της δοκιμασίας τους, να υπάρχει για τον καθένας από αυτούς ένας Σίμωνας συγκηρηναίος και να τους ξαλαφρώσει το φορτίο της δοκιμασίας”.

Ετικέτες: