Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 | 16:20

Πρώτο κατασκηνωτικό τριήμερο νέων οικογενειών της Μητροπόλεως Ν. Κρήνης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με το ξεκίνημα του νέου εκκλησιαστικού έτους και την αρχή του φθινοπώρου η Ιερά Μητρόπολη Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς με την ευλογία και συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιουστίνου διοργάνωσε κατασκηνωτικό τριήμερο για νέες οικογένειες στην Πρώτη Φλώρινας όπου βρίσκονται οι εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Ι. Μ. Φλωρίνης.

Έτσι, το απόγευμα της 2ας Σεπτεμβρίου με την ευχή του επιχωρίου ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης κ.κ. Θεοκλήτου, ο οποίος ευλόγησε αυτή την πρωτοβουλία τελώντας και τον αγιασμό, συγκεντρώθηκαν σαράντα νέα ζευγάρια με παιδιά κάθε ηλικίας απαριθμώντας συνολικά 200 άτομα. Μετά το δείπνο πραγματοποιήθηκε προβολή κινηματογραφικής ταινίας και συζήτηση για το περιεχόμενο της ταινίας η οποία επεκτάθηκε σε ευρύτερα πνευματικά θέματα και κράτησε μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα.

Την επόμενη μέρα το πρωί,στο παρεκκλήσιο της κατασκήνωσης τελέστηκε η Θ. Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας οι γονείς συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο για να παρακολουθήσουν την ομιλία του προσκεκλημένου ομιλητή Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου. Ο Σεβασμιώτατος με την εμπειρία που διαθέτει διαφώτισε πολλές πτυχές του γάμου και της παιδαγωγικής προκαλώντας πολλές ερωτήσεις και συζητήσεις ακόμη και μετά το πέρας της ομιλίας του. Την ίδια ώρα όλα τα παιδιά απασχολήθηκαν με ομαδικά παιχνίδια από εθελοντές νέους παιδαγωγούς στα γήπεδα και τους όμορφους χώρους της κατασκήνωσης όπως το νηπιαγωγείο που εγκαινιάσθηκε για να φιλοξενεί τους μικρότερους σε ηλικία κατασκηνωτές.

Το μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας ήταν το επόμενο θέμα το οποίο απασχόλησε την απογευματινή σύναξη της κατασκήνωσης με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνο ο οποίος δεν εγκατέλειψε καθόλου την κατασκήνωση για όλο το τριήμερο. Όταν σκοτείνιασε ο νυκτερινός ουρανός διηγήθηκε την δόξα Θεού καθώς η έλλειψη φωτορύπανσης στην εξοχή δημιουργεί εξαιρετικές συνθήκες παρατήρησής του. Οι κατασκηνωτές ξεναγήθηκαν στα ουράνια σώματα από τον π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου, καθηγητή φυσικής και ιερέα της Μητροπόλεως Φλωρίνης. Με όργανο το τηλεσκόπιο της Μητροπόλεως Φλωρίνης παρατηρήσαμε πλανήτες και ουράνια σώματα. Ακολούθησε πνευματική συζήτηση στο αμφιθέατρο μέχρι τις τρεις.

Η τελευταία μέρα της κατασκήνωσης ξεκίνησε με την Κυριακάτικη Θ. Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Πρώτης, ένας ναός στολίδι κτισμένος το 1890 από τους ευλαβείς χριστιανούς του χωριού. Με την επιστροφή στο χώρο της κατασκήνωσης ολοκληρώθηκαν τα αθλητικά αγωνίσματα και αναδείχθηκαν οι νικητές. Ακολούθησε συνάντηση όλων των κατασκηνωτών στο αμφιθέατρο όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μίλησε εγκάρδια για το τριήμερο που περάσαμε όλοι μαζί και μοίρασε τα αναμνηστικά των κατασκηνωτών, ένα μετάλλιο της Παναγίας Φανερωμένης και τις ομαδικές φωτογραφίες της κατασκήνωσης.

Με το πανηγυρικό κυριακάτικο γεύμα, στο οποίο παρακάθισε και ο Σεβασμιώτατος Μητρπολίτης Φλωρίνης κ.κ. Θεόκλητος με τους συνεργάτες του ολοκληρώθηκε το κατασκηνωτικό τριήμερο αφήνοντας όμορφες εμπειρίες κοινοβιακού βίου αλλά και άγιες αποφάσεις για μια πιο συνειδητή πνευματική ζωή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ