Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 19:18

Πρόταση για μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την πρόταση του αειμνήστου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή για  «Μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα» επαναφέρει στο προσκήνιο  ομάδα Ελλήνων πολιτών σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης πάνω σε ένα σημαντικό ζήτημα του ελληνικού πολιτισμού.

Σύμφωνα με την πρόταση, αφού η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αρνήθηκε την αποδοχή της πρότασης που είχε καταθέσει επίσημα το 2016 η νυν πρόεδρος της ΕΚΤ,  Κριστίν Λαγκάρντ, λόγω καταστατικής δέσμευσης, για διοργάνωση από διαφορετική Χώρα (Πόλη) κάθε φορά, αυτή τη φορά θα ζητηθεί η διοργάνωση να γίνεται στην Ελλάδα αλλά να πραγματοποιείται κάθε φορά από άλλη χώρα.

«Έτσι, οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα είναι «προνόμιο» μόνο των ισχυρών χωρών. Δεν θα καταστρέφονται οικονομίες Πόλεων, δεν θα είναι αγώνες χορηγών» σημειώνει η κα. Θεοτόκη Τιτή Ντολαπτσή, εκ των πρωτεργατών της κίνησης.

Σύμφωνα με την κα. Ντολαπτσή «Ο διοργανωτής θα δαπανά μόνο για την προβολή των αρετών του! Η Ελλάδα δικαιούται στην αγκαλιά της το «παιδί της». Δικαιούται τον συμβολισμό της μόνιμης φιλοξενίας» τονίζοντας χαρακτηριστικά πως . «Οι Ολυμπιακοί αγώνες ανήκουν, σ όλους… Το Ολυμπιακό Πνεύμα, όμως, έχει καταγωγή!».

Στο επόμενο διάστημα θα συσταθεί ο οργανισμός που θα αναλάβει την προώθηση της προσπάθειας, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές ήδη εννέα χώρες και τρεις Πρωθυπουργοί μεγάλων χωρών έχουν καταθέσει την αρχική τους υποστήριξη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ