Με το έλεος του Παναγάθου Θεού και τις πατρικές ευχές του Μακ.Πατριάρχου Αλεξανδρείας, οι εργασίες στον ανεγειρόμενο Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire προχωρούν.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι οικοδομικές εργασίες, οι ηλεκτρολογικές και μικροφωνικές εγκαταστάσεις, ως και οι εγκαταστάσεις κλιματισμού, η τοποθέτηση των παραθύρων αλουμινίου και των καμπάνων στο κωδωνοστάσιο, άρχισαν οι προεργασίες (“στοκάρισμα” και τρίψιμο/λείανση των τοίχων) για τον εξωτερικό ελαιοχρωματισμό του Ναού, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά το πέρας των ως άνω προεργασιών, πριν την έναρξη της περιόδου των τροπικών βροχών. Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι εργασίες στεγάσεως του εξωτερικού περιστυλίου του Ναού με ξύλο και εν συνεχεία με συνθετικό κεραμίδι επ’αυτού.

Ο ανεγειρόμενος Ναός παρελήφθη από τον Επίσκοπο την άνοιξη του έτους 2013 ως ένας εκ των τριών ημιτελών Ναών της Ι.Επισκοπής Μπραζαβίλ. Οι εργασίες άρχισαν και πάλι το έτος 2015 με συστηματική αρωγή των ενοριτών του Ναού και δωρεών προερχομένων εκ του Κονγκό.

Σημειώνεται ότι από το 2013 ως σήμερα ένας Ναός ανηγέρθη εκ βάθρων και ήδη εγκαινιάσθηκε και λειτουργεί (Ενορία Τιμίου Προδρόμου Impfondo), ένας ολοκληρώνεται άμεσα (Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire), ο Καθεδρικός Ναός προχωρά οικοδομικώς -βλ.φωτογραφίες- ενώ ένας Ναός αναμένει την επανέναρξη των σχετικώς ολίγων εργασιών του προς ολοκλήρωση (Μεταμορφώσεως Κυρίου πόλεως Nkayi).

Δοξασμένο το Πανάγιο Όνομα του Τριαδικού Θεού!

Εκ της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ & Γκαμπόν

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: