Ο ιστορικός ναός Αγίου Βασιλείου επί των οδών Μετσόβου & Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, εορτάζει την ετήσια πανήγυρή του, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 17:45 θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Μεγάλου Βασιλείου, ενώ στις 18:00 θα τελεστεί αρχιερατικός εσπερινός και θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος.

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 18:00 θα ψαλλεί Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Βασιλείου.

Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου στις 17:00 θα ψαλλεί η Παράκληση του Αγίου Βασιλείου, ενώ στις 18:30 θα τελεστεί Πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός.

Στις 21:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας, στην οποία θα ιερουργήσει ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος Ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνων.

Την Τρίτη 1η Ιανουαρίου στις 7:30 το πρωί θα ψαλλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 18:00 θα ψαλλεί μεθέορτος εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου.

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και στις 18:00 ο Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Βασιλείου.

Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και στις 11:30 θα ψαλεί η Παράκληση του Αγίου, μετά το πέρας της οποίας θα αναχωρήσει το Ιερό Λείψανο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα καλυφθούν από το orthodoxia.info

Ετικέτες: