Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 | 22:11

Πρωτόγνωρες καταστάσεις: Χαιρετισμοί σε άδειους ναούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Κεκλεισμένων των θυρών τελέστηκαν απόψε οι Χαιρετισμοί στους ναούς της επικράτειας από τους οποίους μεταδόθηκε η ακολουθία τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση.

Στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών η ακολουθία των Χαιρετισμών μεταδόθηκε από την ΕΡΤ. Στην Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού ο μητροπολίτης Κύριλλος χοροστάτησε στην Γ’ Στάση των Χαιρετισμών στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Πεύκης και η ακολουθία μεταδόθηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση  ORTHODOXTV.

O κ. Κυριλλος τόνισε συγκινημένος ότι “είναι πρωτόγνωρο συναίσθημα ένας παπάς να τελεί τους χαιρετισμούς σε άδειο ναό”. “Είναι εικόνες που όπως είπε χαρακτηριστικά “δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου”.

Επεσήμανε πως “λόγοι ανωτέρας βίας που μας υπερβαίνουν και που ο Θεός γνωρίζει ότι τα πράγματα πρέπει να γίνουν έτσι για να σώσουμε την ζωή. Η ζωή είναι το δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Ειναι πράγματα που δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι θα συμβούν. Την ώρα που ο άνθρωπος φτάνει να εξερευνήσει την Σελήνη και τους άλλους πλανήτες, ένας ιός να έρχεται να γονατήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα και την ανθρώπινη επιστήμη”.

Υπογράμμισε τέλος πως “Είμαστε υποχρεωμένοι ως Χριστιανοί, να τηρούμε τους κανόνες που επιβάλλει το Κράτος, αλλά και διότι αγαπούμε Θεό και συνάνθρωπο”. Ευχήθηκε καλή δύναμη στους νοσηλευτές και τους ιατρούς που ξεπερνούν τον εαυτό τους καθημερινά.

Δείτε την ομιλία του μητροπολίτη Κηφισίας στο 1:10:22

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ