Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 | 0:59

Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου ο π. Εμμανουήλ Σέρβος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου απονεμήθηκε στον π. Εμμανουήλ Σέρβο, πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Το απόγευμα του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου, κατά την διάρκεια του μεθέορτου εσπερινού, Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος ανέγνωσε ενώπιον του Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα την απαντητική επιστολή και το ευεργετήριο γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου σχετικά με την επίδοση του οφφικίου.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Επισκόπου Ερυθρών τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ αναφέρθηκε στην μακροχρόνια υική σχέση του με τον Πατριάρχη, από την εποχή που ήταν Μητροπολίτης Φιλαδέλφειας, και τόνισε ότι η επίδοση του οφφικίου του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου στον π. Εμμανουήλ Σέρβο, αποτελεί τιμητική διάκριση για το σύνολο της μητροπόλεως Ιλίου.

Με την σειρά του και εμφανώς συγκινημένος ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Εμμανουήλ ευχαρίστησε τόσο τον Οικουμενικό Πατριάρχη όσο και τους παρισταμένους αρχιερείς για την τιμητική διάκριση στο πρόσωπο του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ