Τις ιδιαίτερες δυσκολίες που έχει η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα ειδικά για τους πιστούς επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τηλεοπτικό μήνυμα που απηύθυνε λίγο νωρίτερα προς τους πολίτες της χώρας.

“Αυτό το Πάσχα θα το θυμόμαστε ως το Πάσχα της Αγάπης. Αλλά και της Ευθύνης. Θα το περάσουμε χωριστά από δικά μας πρόσωπα. Και μακριά, ίσως, από τους τόπους μας. Και, δίχως προσκύνημα στις εκκλησίες. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο”, είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, ακόμη, την αναγκαιότητα υπακοής στα αυστηρά μέτρα καθώς “δεν κινδυνεύει η πίστη μας, αλλά η υγεία των πιστών. Έτσι, όμως, θα δικαιώσουμε και το αληθινό μήνυμα της μεγάλης γιορτής. Που είναι η νίκη της ζωής απέναντι στον θάνατο”.

Μιλώντας για την κρισιμότητα των ημερών που διανύουμε, ο Πρωθυπουργός είπε ότι “στην προηγούμενη επικοινωνία μας, είχα τονίσει ότι στη μάχη κατά του Cοvid-19, ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Σήμερα σας λέω ότι αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα! Μία πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα. Στην οποία αποτυπώνονται, εφέτος, τα Πάθη και οι θυσίες μας για να ξεπεραστεί ο Γολγοθάς της πανδημίας και να φτάσουμε στην Ανάσταση”.

Αναφερόμενος στα βαθύτερα νοήματα της Μεγάλης Εβδομάδας, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι “με τον τρόπο της αυτή η Μεγάλη Εβδομάδα αποκτά μια ξεχωριστή πνευματικότητα. Μας φέρνει αντιμέτωπους με τους φόβους μας, αλλά και τις προσδοκίες μας. Μας ωθεί να μείνουμε ταπεινοί και να αναλογιστούμε τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή μας. Ας μείνουμε, λοιπόν, στο σπίτι. Για να ανταμώσουμε πάλι, υγιείς και δυνατοί, όταν περάσει η τρικυμία. Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές. Γιατί μια κλωστή χωρίζει τη νίκη απ’ την καταστροφή: Αν δεν τηρήσουμε μέχρι τέλους τις συμβουλές των ειδικών, μπορεί να διαλύσουμε όσα πετύχαμε”.

Κλείνοντας το μήνυμά του προς τους πολίτες, ευχήθηκε “καλή Ανάσταση σε όλες και όλους”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ: facebook.com/kyriakosmitsotakis

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: