Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 | 9:14

Προύσης Ελπιδοφόρος: “Χρειαζόμαστε ανθρώπους ικανούς και φωτισμένους να μας διοικούν”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

“Ο Θεός δεν μας θέλει απλά ικανούς, τετραπέρατους και ευφυείς. Μας θέλει φωτισμένους. Δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να είναι ταλαντούχοι, ικανοί και πτυχιούχοι. Ο Θεός δεν κοιτάει αυτά τα πράγματα. Η Παναγία ήταν εντελώς αγράμματη, ενώ οι Απόστολοι ήταν απλοί ψαράδες. Όλοι μας έχουμε θέση στην Εκκλησία. Όλοι μας έχουμε την αξία μας και όλοι μας οφείλουμε να καλλιεργήσουμε τα τάλαντά μας. Όμως θα πρέπει να ζητάμε και την φώτιση από τον Θεό.

Ο Μητροπολίτης Προύσης που χοροστάτησε στην πανήγυρη του Ιερού Ναού της Παναγίας Παντοβασιλίσσης στη Ραφήνα, αναφερόμενος στο γεγονός της έναρξης της νέας χρονιάς με μια Θεομητορική γιορτή, τόνισε ότι η Παναγία δεν ήταν κάποια γυναίκα με σπουδές και περγαμηνές και όμως επιλέχθηκε από τον Θεό για να φέρει στον κόσμο τον Σωτήρα Χριστό, λατρεύεται σε όλα τα μήκη και πλάτης της γης..

“Σήμερα που περιμένουμε από τα πρότυπα στη ζωή μας, να έχουν σπουδές, ικανότητες, ταλέντα, να είναι πτυχιούχοι, δαιμόνιοι, ικανοί, τετραπέρατοι, εμείς να λατρεύουμε μια κοπελίτσα που ελάχιστα έχει κάνει στη ζωή της. Δεν θέλουμε ανθρώπους δαιμόνιους. Θέλουμε ανθρώπους φωτισμένους. Ικανούς και φωτισμένους. Να ζητάνε την θεία φώτιση. Και αυτό ισχύει ειδικά για τους ανθρώπους που έχουν ευθύνες έναντι του λαού. Πρώτα εμείς οι κληρικοί και ύστερα όλοι οι άνθρωποι που εκλέξατε για να διοικούν το κράτος και τον Δήμο. Να είναι ικανοί και ο Θεός να τους φωτίζει. Γιατί όπου δεν υπάρχει φώτιση και φως, υπάρχει σκοτάδι.”

Στη μεγαλοπρεπή και εφέτος πανήγυρη χοροστάτησε ο Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ο οποίος διατηρεί με το Ναό της Παντοβασίλισσας, πνευματικούς δεσμούς, λόγω της προέλευσης, καθώς η Τρίγλια είναι κωμόπολη της Προύσας, στον ιστορικό χώρο της Βιθυνίας. Ο ναός, που είναι αφιερωμένος στο Γενέσιο της Θεοτόκου, αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για χιλιάδες κατοίκους όλων των Μεσογείων, καθώς είναι η Πολιούχος και προστάτης της Ραφήνας.

Να σημειωθεί ότι η ενορία έχει έντονο το προσφυγικό στοιχείο, καθώς στο Ναό φυλάσσονται ιστορικά κειμήλια προερχόμενα από την Τρίγλια της Μ. Ασίας, όπως η εφέστιος και θαυματουργός εικόνα της Παναγίας «Πάντων Βασίλισσα» η οποία μεταφέρθηκε το 1923, μετά τον ξεριζωμό των Ελλήνων από τη Μ. Ασία. Επίσης το ιερό Ευαγγέλιο του Εθνοιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης ενώ τέλος, δίπλα στο κυρίως Ναό, υπάρχει παρεκκλήσιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν επίσης πολλοί ιερείς από την Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Καλογερόπουλο.

Στον εσπερινό έψαλλε ο Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και των άλλων ιερών κειμηλίων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ραφήνας, όπου παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, η Δημοτική Αρχή και πλήθος κόσμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ