Ένα από τα Πομακοχώρια, τις Θέρμες επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα ο επιχώριος μητροπολίτης κ. Παντελεήμων και πιστοί από τις ενορίες της Ξάνθης προκειμένου να συμμετάσχουν στον πανηγυρικό εσπερινό για την επικείμενη εορτή του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Στα Πομακοχώρια, στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, υπάρχουν διάσπαρτοι διάφοροι ναοί στους οποίους ανά διαστήματα τελούνται λατρευτικές ακολουθίες.

Στο πλαίσιο της επικείμενης πανήγυρης του παρεκκλησίου του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο χωριό Θέρμες, η τοπική μητρόπολη και ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης διοργάνωσαν εκκλησιασμό στο εν λόγω παρεκκλησίο. Ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης έχει αναλάβει τη φροντίδα του συγκεκριμένου παρεκκλησίου.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή και της μικρης χωρητικότητας του παρεκκλησίου, οι πιστοί από την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή επισκέφθηκαν το εκκλησάκι μόνο για προσκύνημα. Κατόπιν, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στον ναό του αγίου Γεωργίου στον Εχίνο όπου τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονος.

Στην ομιλία του, ο μητροπολίτης Ξάνθης αναφέρθηκε στον αγαπημένο μαθητή του Κυρίου, τον άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, στον οποίο ο Ιησούς εμπιστεύθηκε την Παναγία κάτω από τον Σταυρό.

Ακόμη, μίλησε για τη σημασία του Σταυρού στη ζωή των Χριστιανών. “Ο Σταυρός διώχνει τους δαίμονες. Γι’ αυτό πρέπει να είναι η πρώτη κίνηση του χεριού μας το πρωί αλλά κι η τελευταία το βράδυ πριν κοιμηθούμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά τον εσπερινό, ο Σύλλογος Ποντίων παρέθεσε κεράσματα έξω από το ναό σε όλους τους προσκυνητές.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: