Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 | 4:33

Προσήλθαν στο ναό με παραδοσιακές ενδυμασίες για να τιμήσουν τον άγιο Τρύφωνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επί την μνήμη του Αγίου Τρύφωνος, ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, χθες, Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου, ιερούργησε στον ναό Αγίου Δημητρίου Δικαίων Τριγώνου, στο Τριεθνές, στα σύνορα Ελλάδος- Βουλγαρίας- Τουρκίας, όπου ιδιαίτερα τιμάται από τους αμπελουργούς ο άγιος Τρύφων, με σειρά εορταστικών εκδηλώσεων.

Μετά τη θεία λειτουργία, ο κ. Δαμασκηνός τέλεσε τον αγιασμό και διάβασε τις ευχές του αγίου «ὑπέρ εὐκρασίας ἀέρων, εὐφορίας τῶν καρπῶν τῆς γῆς καί καιρῶν εἰρηνικῶν». Οι κάτοικοι της κωμοπόλεως προσήλθαν στην εκκλησία με την παραδοσιακή τους ενδυμασία, όπως συνηθίζουν αυτή τη μέρα.

Ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου, σχολιάζοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας στους πιστούς, μεταξύ άλλων είπε «Όσο υψηλό έργο είναι η προσευχή, τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια απαιτεί. Για να προσευχηθούμε χρειάζεται αγώνας. Για να είναι η προσευχή μας γνήσια απαιτείται ταπείνωση, μετάνοια και αυτογνωσία. Ο τελώνης της σημερινής παραβολής μας προσφέρει ένα από τα πιο υπέροχα υποδείγματα αληθινής και θεάρεστης προσευχής. Ας τον μιμηθούμε με ταπεινοφροσύνη επαναλαμβάνοντας εν μετανοία «ὁ Θεός ἱλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ