Πασχαλινό γεύμα σε αντιπροσωπεία της κυβέρνησης των Σκοπίων, παρέθεσε ο προκαθήμενος της εκεί σχισματικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Στέφανος, υπό τον … “ίσκιο” της ψευδεπίγραφης κόκκινης σημαίας με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν η υπουργός Άμυνας και αναπληρώτρια πρωθυπουργός Ραντμίλα Σεκερίνσκα, που είχε δίπλα της τους υπουργούς Υγείας Βένκο Φιλίπσε και Γεωργίας Λιούπτσο Νικολόφσκι καθώς και τον δήμαρχο των Σκοπίων Πέτρε Σιλέγκοφ. Στη διάρκεια του γεύματος, οι υπουργοί αντάλλαξαν ευχές και τσούγκρισαν τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά με τον Στέφανο.

Ο σχισματικός αρχιεπίσκοπος παρέθεσε το γεύμα στο μοναστήρι που διαμένει κοντά στην πρωτεύουσα Σκόπια, όπου στο προαύλιο κυματίζει επίσης προκλητικά η σημαία με το αρχαιοελληνικό σύμβολο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του republika.mk, με τίτλο: “Σεκερίνσκα και Σιλέγκοφ τσούγκρισαν αυγά κάτω από τον Ήλιο της Βεργίνας”, οι υπουργοί του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SDSM) δεν θα αισθάνονταν και ιδιαίτερα άνετοι δίπλα στη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, αφού στο παρελθόν έχουν ταχθεί κατά της δημόσιας χρήσης της.

Σύμφωνα με το άρθρο 7 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων, ορίζεται ρητά πως : «Κάθε Μέρος θα λάβει σύντομα αποτελεσματικά μέτρα για να απαγορεύσει εχθρικές ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικά ελεγχόμενες υπηρεσίες και να αποθαρρύνει ενέργειες από ιδιωτικές οντότητες πού θα είχαν ως πιθανό αποτέλεσμα να υποδαυλίσουν βία, μίσος ή εχθρότητα αμοιβαίως» και πως : «Με τη θέση σε ισχύ τής Ενδιάμεσης αυτής Συμφωνίας, το Δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος (πΓΔΜ) θα παύσει να χρησιμοποιεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο το σύμβολο με όλες τις μορφές του πού απεικονίζεται στην εθνική του σημαία πριν τη θέση σε ισχύ τής συμφωνίας»

Μπορεί η κατοικία του προκαθημένου της σχισματικής σκοπιανής Εκκλησίας να είναι ιδιωτική, αλλά σε αυτήν διαμένει εκπρόσωπος ενός κρατικού οργανισμού και εκεί υποδέχεται κατά καιρούς την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info