Προεόρτιος αγρυπνία στον Άγιο Φανούριο Ιλίου από τον Επίσκοπο Θεσπιών

ORTHODOXIA.INFO | ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ Κατανυκτική προεόρτιος αγρυπνία τελέστηκε πριν από λίγο στον Άγιο Φανούριο Ιλίου, παρεκκλήσιο του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην αγρυπνία προεξήρχε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος απευθύνθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στα πνευματικά του παιδιά, καθώς επί πολλά χρόνια διακόνησε στο Ναό του Αγίου Φανουρίου ως εφημέριος, προϊστάμενος και πνευματικός.

«Η Ενσάρκωση είναι η δυνατότητα να μπορώ να υπάρχω εν Θεώ. Αυτήν την δυνατότητα μας χαρίζει ο Χριστός με την ενανθρώπηση Του. Τα πάντα στην ζωή μας μπορούν να γίνουν Χριστός» τόνισε ο κ. Συμεών, που πρόσθεσε ότι «το γεγονός, δεν είναι ο επίλογος μιας πράξης εξιλέωσης και δικανικής ικανοποίησης, αλλά η αφετηρία μιας άλλης προοπτικής ζωής, που γενεσιουργό της λόγο έχει την αγάπη του Θεού για τον κάθε άνθρωπο. Ο κάθε άνθρωπος είναι σε προοπτική θέωσης. Όχι πλέον της αυτοθέωσης, η οποία τον οδήγησε στην απελπισία και στα αδιέξοδα, αλλά της κένωσης της Θεότητας μέσα στην πραγματικότητα της αθλιότητας του καθενός από εμάς».

Τέλος, ο κ. Συμεών ανέφερε ότι «άνθρωποι περιφρονημένοι, πονεμένοι, θλιμμένοι, κουρασμένοι, αδικημένοι, άνθρωποι που βιώνουν την ανισότητα και την εξαθλίωση μέσα σε αυτόν τον απατεώνα κόσμο μπορούν να καταλάβουν καλύτερα το μυστήριο των Χριστουγέννων και να νιώσουν αυτό που ακόμη δεν φαίνεται να το έχει κατανοήσει η ανθρωπότητα σε όλες του τις διαστάσεις: ότι με την Ενσάρκωση γίνομαι αποδεκτός από τον Θεό, γίνομαι ένα μαζί Του, σε κάθε σημείο του είναι μου».

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών μετέφερε τις πατρικές ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου , ενώ ο νέος προϊστάμενος του Ναού, π. Νικόλαος Βλαβιανός, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θεσπιών που παρα το βάρος των υποχρεώσεων του δεν λησμονεί τον Ναό που με τόση αγάπη διακόνησε και με κάθε ευκαιρία βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους του.

Tagged: