Με άστατο καιρό και τσουχτερό κρύο, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους που το 1854 θεράπευσε τον Πρεβεζάνικο λαό από την πανώλη, μια αρρώστια μεταδοτική και θανατηφόρα.

Συγκεκριμένα, το πρωινό του Σαββάτου ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, παρουσία πλήθους πιστών, στρατιωτικών κ πολιτικών αρχών τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβ.Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. ΠΑΥΛΟΥ, συλλειτουργούντων των Σεβ.Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.ΤΙΜΟΘΕΟΥ και του επιχωρίου Μητροπολίτου Σεβασμιοτάτου κ. Χρυσοστόμου.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στην παραλία της πόλης. Την εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους μετέφεραν σπουδαστές της ΑΕΝ Ηπείρου και ακολουθούσε πομπή πιστών, συνοδεία μαθητών σχολείου, της φιλαρμονική “Ορφεύς” καθώς και μελών της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας.

Τέλος, ακολούθησε καφές και κεράσματα από έναν ειδικά διαμορφωμένο μπουφέ στην Λαϊκή Αγορά από το Δήμο Πρέβεζας όπου υπήρξαν και χοροί, από χορευτικά τμήματα του Δήμου.

Πηγή:Prevezabest

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: