Η Ακολουθία του Επιταφίου θα τελεστεί τη Μεγάλη Παρασκευή, 6 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Εξορινού, στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι παρά τις συντονισμένες και έντονες προσπάθειες οι κατοχικές αρχές είχαν απαγορεύσει την ακολουθία του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξορινού.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου αναφέρεται ότι στη μία το μεσημέρι θα γίνει η ακολουθία της ταφής του Χριστού και από εκείνη την ώρα οι πιστοί μπορούν αν προσέρχονται για προσκύνηση του Επιταφίου. Στη συνέχεια θα τελεστεί στις 4:30 το απόγευμα η ακολουθία του Επιταφίου και στις 6:30 το βράδυ η περιφορά του Επιταφίου στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου.

Για τη μετάβαση των πιστών θα δρομολογηθούν δωρεάν λεωφορεία από όλες τις πόλεις. Από το Παραλίμνι η αναχώρηση θα γίνει από την Πλατεία Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου στις 15:30 το μεσημέρι, από τη Λάρνακα από το χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις 15.00 το μεσημέρι, από τη Λεμεσό η αναχώρηση θα γίνει στη 13.30 από τον Αγιο Γεώργιο Χαβούζας, από την Πάφο η αναχώρηση θα γίνει στη 13.00 το μεσημέρι από το Παφιακό γήπεδο και από τη Λευκωσία η αναχώρηση θα γίνει στις 14.30 από το Κέντρο Χειροτεχνίας.

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου καλεί όσους πιστούς μπορούν, να παρευρεθούν στην ακολουθία του Επιταφίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξορινού είναι μια από τις 365 εκκλησίες (σήμερα ερείπια) που κτίστηκαν στην παλιά Αμμόχωστο επί Φραγκοκρατίας.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: