Πολιτική Ρωσία

Πούτιν: «Η παρέμβαση της Ουάσιγκτον στo ουκρανικό είναι απαράδεκτη»

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Για ωμή παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας μίλησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πρακτορείο Interfax, o ρώσος Πρόεδρος κατονόμασε τη νέα ενοποιημένη Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία σχισματική, ενώ περιέγραψε τη διαδικασία του σχηματισμού της ως άμεση κρατική παρέμβαση στις εκκλησιαστικές υποθέσεις.

«Αυτό που συμβαίνει στον Ορθόδοξο κόσμο, υπερβαίνει τα εσκαμμενα .Αυτό είναι άμεση κρατική παρέμβαση στις εκκλησιαστικές και θρησκευτικές υποθέσεις, που έχει να συμβεί από τη σοβιετική εποχή», δήλωσε ο Πρόεδρος Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη Τύπου του την Πέμπτη.

Πρόσθεσε επίσης ότι «Η παρέμβαση της Ουάσιγκτον στην κατάσταση γύρω από την ουκρανική εκκλησία είναι απαράδεκτη», αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, συζήτησε αυτό το θέμα, σχολιάζοντας ότι «είναι πέρα ​​από κάθε λογική και  απολύτως απαράδεκτο.»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε όμως και για την στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου απέναντι του εκκλησιαστικού σχίσματος στην Ουκρανία και υπογράμμισε ότι συνδέεται με την επιθυμία του να υποτάξει την ουκρανική εκκλησία και στη συνέχεια να αρχίσει να επωφελείται από αυτήν.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο Ρώσος Πρόεδρος αποκάλεσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο «τουρκικό Πατριαρχείο».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ορισμένες συνιστώσες του Ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος

Μπάτσκας Ειρηναίος: Προσωπική θέσις ως προς την «Θέσιν της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας περί της εν Ουκρανία εκκλησιαστικής κρίσεως”

Γραφείο Ρεπορτάζ

Απάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων

Σπύρος Παπαγεωργίου

«Έχασε» το δρόμο της προς την ΙΣΙ η απόφαση για την Ουκρανία και κατέληξε σε… επιτροπές

Ανδρέας Λουδάρος

Καθηγητής στην Τιφλίδα απολύθηκε λόγω υποστήριξης της ουκρανικής αυτοκεφαλίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Γεύμα Οικουμενικού με Κύπρου και Αλβανίας στην Αυστρία με «φόντο» το ουκρανικό

Ανδρέας Λουδάρος