Πε, 13/06/24 | 2:02

Πορεία ιερέων στο Αίγιο για το «Μακεδονικό» – “Μπροστάρης” ο Αμβρόσιος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην πρώτη μορφή αντίδρασης στο ενδεχόμενο ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων με την προσωνυμία «Μακεδονία» προέβη σήμερα η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, επιδεικνύοντας (και εμπράκτως) το τεράστιο ενδιαφέρον της για το εθνικής αλλά και εκκλησιαστικής σημασίας θέμα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι 70 περίπου ιερείς από το Αίγιο, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμβρόσιο, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας επί της οδού Μητροπόλεως, τη στιγμή που οι καμπάνες των Ιερών Ναών χτυπούσαν χαρμόσυνα, στέλνοντας έτσι το δικό τους ηχηρό «μήνυμα». Σε αυτήν την πρωτοποριακή κίνηση για τα τοπικά (και όχι μόνο) δεδομένα, οι ιερείς τής τοπικής Εκκλησίας δεν ήταν μόνοι τους, καθώς εκατοντάδες πολιτών «ξεχύθηκαν» στην οδό Μητροπόλεως, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον Σεβασμιώτατο για αυτήν του την πρωτοβουλία.

Προπομπός της πορείας ένα πανό που βαστούσαν δύο ιερείς και στο οποίο αναγραφόταν το μήνυμα «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Η πορεία των ιερέων κατέληξε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας (στη συμβολή των οδών Κλεομένους Οικονόμου και Μητροπόλεως), όπου εψάλη δέηση και στη συνέχεια το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια» και ο εθνικός μας ύμνος!

Ακολούθως, 15 ιερείς μετέβησαν οδικώς, με τη συνοδεία περιπολικών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., στον σταθμό διοδίων που βρίσκεται στο ύψος του Ελαιώνα και στα πρατήρια καυσίμων επί της Νέας Εθνικής Οδού (στο 175ο χλμ.) όπου διένειμαν στους διερχόμενους οδηγούς διαφωτιστικά φυλλάδια για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Να σημειωθεί, τέλος, πως στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολίς μας την ερχόμενη Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, στις 11π.μ., στην πλατεία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης, με τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής και των τοπικών φορέων.

Δείτε το βίντεο από το filodimos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ