Το καύχημα της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού, ο Άγιος Οσιομάρτυρας Εφραίμ ο νέος, τιμήθηκε με κάθε επισημότητα σήμερα στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Μάκρη.

Σήμερα που τιμάται η μνήμη του, τελέστηκε πολύαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου και του οικείου Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου.

Το παρών έδωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος τιμήθηκε με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, τον Μέγα Σταυρό του Αγίου οσιομάρτυρος Εφραίμ.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στην πανήγυρη της Μητροπόλεως, καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος υπήρξε καθηγητής του στη Νομική των Αθηνών.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση λέγοντας πως “ο Άγιος Εφραίμ παρέδωσε το σώμα και το πνεύμα του, θυσία στο βωμό των ιερών και των οσίων της πίστης μας και της πατρίδας μας. Αυτό το παράδειγμα είναι που φωτίζει και τον δικό μου δρόμο κατά την άσκηση των καθηκόντων μου να υπερασπίζομαι τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, του λαού και του έθνους μας”.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος οδήγησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον χώρο όπου ευρέθηκε το Ιερό λείψανο του Αγίου από την Ηγουμένη Μακαρία.

Την ακολουθία ελάμπρυνε με τους ύμνους της η χορωδία του κ. Δημητρίου Καλομοίρη, Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς.

H ακολουθία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση του ECTV.