Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 5:20

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στη Φοινικούντα για την Παναγία Τριχερούσα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα, πολιούχο και προστάτιδα της Φοινικούντας, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γραφικής κωμόπολης.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Πλήθος πιστών συνέρρεε με ευλάβεια, για να προσκυνήσει τη χαριτόβρυτη Εικόνα της Παναγίας και να λάβει τη χάρη και την ευλογία της.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, κάνοντας αναφορά στο θαυμαστό γεγονός ενθρονίσεως της Ιεράς Εικόνας της Τριχερούσας στη Φοινικούντα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον οικείο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την τιμητική πρόσκλησή του.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας τίμησε με το παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως τον μουσικολογιώτατο κ. Διονύσιο Θανασούλη, β’ ιεροψάλτη του ιερού ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού Αττικής, καθώς και την κυρία Ευσταθία Τσώνη για την προσφορά τους στην τοπική εκκλησία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ