Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 | 2:12

Πολλές μοναχές απο τη Μονή του Οσίου Σεραφείμ Σαρωφ θύματα του κορονοϊού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αρκετές μοναχές της ξακουστής μονής της  Αγίας Τριάδας στο Ντιβέγιεβο της Ρωσίας, που ιδρύθηκε από τον μεγάλο Ρώσο άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ του οποίου το ιερό λείψανο φιλοξενείται εκεί, έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το  orthochristian.com το οποίο επικαλείται δήλωση εκπροσώπου του  γραφείου Τύπου της Επισκοπής Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας παρά τον υψηλό αριθμό θανάτων πολλές ακόμη έχουν αναρρώσει και έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Πράγματι, αρκετές μοναχές έχουν πεθάνει λόγω λοίμωξης από κορονοϊό. Αυτές ήταν ηλικιωμένες γυναίκες, αλλά είχαν επίσης οικογένειες και αγαπημένα άτομα, οπότε δεν θα θέλαμε να διαφημίσουμε αυτές τις πληροφορίες άσκοπα για λόγους ηθικής», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ το μοναστήρι και το χωριό έχουν τεθεί σε καραντίνα από τις 25 Απριλίου μετά την ανακάλυψη αρκετών κρουσμάτων λοίμωξης από κορονοϊό μεταξύ της αδελφότητας, εξαιτίας προσκυνητών που επισκέφτηκαν τον ιερό χώρο από όλη τη Ρωσία, όπως εξήγησε ο κυβερνήτης του Νίζνι Νόβγκοροντ Γκλεμπ Νικητίν.

Σύμφωνα με το nn.ru, υπήρξαν μέχρι σήμερα 411 περιπτώσεις λοίμωξης στην περιοχή Diveyevo της επαρχίας Νίζνι Νόβγκοροντ.

Η επισκοπή σημείωσε επίσης ότι η κατάσταση στο μοναστήρι σταθεροποιείται τώρα, και πως οι περισσότερες μοναχές έχουν ήδη αναρρώσει ή βρίσκονται σε ικανοποιητική κατάσταση.

Τα λεγόμενα αυτά επιβεβαίωσε  και ο Alexander Smirnov, ο επικεφαλής ιατρός του κεντρικού περιφερειακού νοσοκομείου, ο οποίος έγραψε στο Instagram ότι οι τρεις τελευταίες μοναχές του Diveyevo έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο το Σάββατο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ