Την ιεραποστολική του περιοδεία στην Ιερά Επισκοπή Μαλάουι, συνεχίζει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ και τον Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο.

Μετά την Δοξολογία πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση στην ιεραποστολή του Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου και εν συνεχεία η επίσκεψη του Πατριάρχη στους χώρους των σχολείων πέριξ του Ναού, στα οποία φοιτούν 500 παιδιά και στο χώρο των καθημερινών συσσιτίων της Ενορίας.

Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης και η συνοδεία Του αναχώρησαν για τον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος, όπου επακολούθησε Ιερατική Σύναξη του Κλήρου της Επισκοπής, προς τον οποίο ο κ. Θεόδωρος έδωσε κατάλληλες συμβουλές και κατευθύνσεις για την καλύτερη απόδοση της ποιμαντικής διακονίας τους, προτρέποντάς τους να μιμηθούν τον μεγάλο Άγιο του αιώνα μας Νεκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως, του οποίου τα 100 χρόνια από την οσιακή κοίμηση εορτάζει κατά τρέχον έτος ο Αλεξανδρινός Θρόνος.

Ακολούθως, ο Πατριάρχης μετέβη στην περιοχή Νιαμπάντουε, όπου τελέστηκε η Ακολουθία του Αγιασμού, για τον εγκαινιασμό των κτηριακών εγκαταστάσεων και των νέων γραφείων της Ιεράς Επισκοπής Μαλάουι, ενώ την επομένη ημέρα, Κυριακή 16η Φεβρουαρίου, ο Πατριάρχης ιερούργησε στον Ιερό Κοινοτικό Ναό Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, με συλλειτουργούς τον μητροπολίτη Αξώμης Δανιήλ και τον Επίσκοπο Μαλάουι Φώτιο.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: