Ποιμαντική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ στην πρόσφατα πληγείσα Νίκαια. Ο Μητροπολίτης Γαλλίας χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής 7ης Αυγούστου στην ενορία της Νίκαιας και στη συνέχεια τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδικοχαμένων θυμάτων της βάρβαρης επίθεσης. Μεταξύ των 85 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 14ης Ιουλίου υπήρξαν και Ορθόδοξοι επισκέπτες και κάτοικοι της περιοχής.

Στα πλαίσια της ποιμαντικής του επίσκεψης, ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ συναντήθηκε με τον Περιφεριάρχη της περιοχής Νικαίας και Νοτίου Γαλλίας κ. Christian Estrosi, στον οποίο μετέφερε τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση εκ μέρους όλων των Ορθοδόξων της Γαλλίας και συζήτησαν θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε επίσης το Πριγκιπάτο του Μονακό και συναντήθηκε με τον Επίτιμο Γεν. Πρόξενο της Ελλάδος κ. Παναγιώτη Τουλιάτο, Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και με τον κ. Νικόλαο Στασινόπουλο, Άρχοντα επίσης του Οικουμενικού Θρόνου.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: