Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 | 3:28

Πνευματικός κτήτορας της μονής Βατοπαιδίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πνευματικός κτήτορας της μονής Βατοπαιδίου ανακηρύχθηκε νωρίτερα σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί από το πρωί στη μονή.

Στην εκδήλωση για την ανακήρυξή του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Βαρθολομαίος εξήρε το εκκλησιαστικό φρόνημα της βατοπαιδινής αδελφότητας καθώς και την αφοσίωσή τους στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ μοιράστηκε τις αναμνήσεις του από την προ τριακονταετίας επίσκεψή του στη μονή Βατοπαιδίου.

Δεν παρέλειψε ακόμη να υπογραμμίσει το σημαντικό έργο του ηγουμένου γέροντα Εφραίμ, ο οποίος στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ, χαρακτήρισε τον κ. Βαρθολομαίο «φωτεινό ορόσημο πνευματικής ανορθώσεως και πρότυπο πνευματικού ποιμένος».

Παρών στην εκδήλωση, συνοδεύοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην επίσκεψή του στη μονή Βατοπαιδίου, ήταν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαμαντάρης, ο οποίος χαρακτήρισε ιστορικές τις στιγμές που ζει αυτές τις ημέρες δίπλα στον κ. Βαρθολομαίο ενώ μίλησε και για την στενή σχέση του ίδιου με τη μονή Βατοπαιδίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ