Ενοριακά

Πλήθος πιστών στον Εσπερινό στη Ζωοδόχο Πηγή Δάφνης

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο Εσπερινός στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής στον λόφο της Δάφνης. Του πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομο με ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

Από νωρίς ο κόσμος σχημάτισε ουρά για να προσκυνήσει την ιερή εικόνα της Ζωοδόχου πηγής που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του ναού.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Επισκοπος Χρυσόστομος ο οποίος μίλησε για την ανάστασιμη περίοδο που έχουμε αλλά και για το θαύμα της Αναστάσεως.

«Η εκκλησία και ο λαός μας ζει το «Χριστός Ανέστη»».

Ανάμεσα στο πλήθος ήταν οπως παντα ο Δήμαρχος Μιχαήλ Σταυριανουδάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής Δάφνης και Υμηττού.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Συμεών ευχαρίστησε τον νέο Επίσκοπο της Αρχιεπισκοπής για την παρουσία του και ευχήθηκε Άξιος και να έχει ως βοήθεια του πάντα την Ζωοδόχο Πηγή. Ακόμα τόνισε την ιδιαίτερη σχέση που έχουν με τον Επίσκοπο Ευρίπου και για τα χρόνια που συνδέονται με αδελφική αγάπη.

Ο Επίσκοπος Ευρίπου λίγο πριν την απόλυση ευχαρίστησε για την φιλοξενία τους ιερείς του ναού και ευχήθηκε ξανά στον κόσμο «Χριστός Ανέστη».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ευρίπου: «Ο Σταυρός για τον Χριστιανό είναι πορεία αγώνα και θυσίας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Συγκίνηση στην πρώτη χειροτονία του Επισκόπου Ευρίπου Χρυσοστόμου

Σπύρος Παπαγεωργίου

O πανηγυρικός εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Κολωνού

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο πανηγυρικός εσπερινός στην Αγία Γλυκερία Γαλατσίου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ευρίπου: «Ζουμε την Ανάσταση που αγκαλιάζει και τους εχθρούς μας»

Γιώργος Δ. Φερδής

O πανηγυρικός εσπερινός των Οσιάθλων Πατέρων στην Μονή Ταώ Πεντέλης