Ενοριακά

Πλήθος πιστών στην πανήγυρη του αγίου Ευθυμίου στην Κυψέλη

Προεξάρχοντος του Επισκόπου Θεσπιών Συμεών τελέστηκε το πρωί η Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Ευθυμίου, στον γεμάτο από πιστούς εορτάζοντα ενοριακό ναό της Κυψέλης.

«Δεν οικοδομούνται σχέσεις στη ζωή όταν βλέπουμε τον άλλον ως εργαλείο» σημείωσε κατά την ομιλία του ο Επίσκοπος Θεσπιών ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Ευθυμίου καλώντας τους πιστούς να μιμηθούν τη ζωή του τιμωμένου αγίου υποστηρίζοντας πως «Ο Άγιος Ευθύμιος είναι η ευγνωμοσύνη και η χαρά είναι η ευθυμία της ζωής μας».

Ο προϊστάμενος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Χαβατζάς ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών για την παρουσία του ευχόμενος καλή αρχιερατική πορεία.

Μεγάλη εντύπωση αλλά και θαυμασμό αποτέλεσε το κόψιμο του αντιδώρου από τον νεωκόρο ο οποίος πήρε τα εύσημα από τον Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών χαρακτηρίζοντας τον νοικοκύρη και παράδειγμα για κάθε νοικοκυρά της ενορίας.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών ευχαρίστησε τόσο για την φιλοξενία όσο και για την αγάπη που δέχτηκε στον ναό ενώ χαρακτήρισε τον π. Βασίλειο προμετωπίδα του φιλανθρωπικού έργου της Αρχιεπισκοπής.

Πριν την απόλυση ο Επίσκοπος Συμεών προέτρεψε όλους τους πιστούς να ευθυμήσουν σήμερα μνήμη του Αγίου Ευθυμίου.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Θεσπιών: «Για να γίνουμε μεγάλοι πρέπει να είμαστε τολμηροί στη ζωή μας»

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ο επίσκοπος Θεσπιών στην αγία Βαρβάρα Δάφνης

Θεσπιών: «Να είμαστε τολμηροί, όχι με θράσος, αλλά με συμμετοχή και συνεισφορά»

Μαρκος Παπαγεωργίου

Το Ίλιον τίμησε τον μακαριστό Πρωτοψάλτη Τίμο Σακελλαρίου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Η απιστία του Θωμά είναι οδηγός για την πίστη»

O Επίσκοπος Θεσπιών στο «Ρηνάκι της Πλάκας»

Μαρκος Παπαγεωργίου