Ενοριακά

Πλήθος πιστών στην πανήγυρη του αγίου Ευθυμίου στην Κυψέλη

Προεξάρχοντος του Επισκόπου Θεσπιών Συμεών τελέστηκε το πρωί η Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Ευθυμίου, στον γεμάτο από πιστούς εορτάζοντα ενοριακό ναό της Κυψέλης.

«Δεν οικοδομούνται σχέσεις στη ζωή όταν βλέπουμε τον άλλον ως εργαλείο» σημείωσε κατά την ομιλία του ο Επίσκοπος Θεσπιών ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Ευθυμίου καλώντας τους πιστούς να μιμηθούν τη ζωή του τιμωμένου αγίου υποστηρίζοντας πως «Ο Άγιος Ευθύμιος είναι η ευγνωμοσύνη και η χαρά είναι η ευθυμία της ζωής μας».

Ο προϊστάμενος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Χαβατζάς ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών για την παρουσία του ευχόμενος καλή αρχιερατική πορεία.

Μεγάλη εντύπωση αλλά και θαυμασμό αποτέλεσε το κόψιμο του αντιδώρου από τον νεωκόρο ο οποίος πήρε τα εύσημα από τον Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών χαρακτηρίζοντας τον νοικοκύρη και παράδειγμα για κάθε νοικοκυρά της ενορίας.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών ευχαρίστησε τόσο για την φιλοξενία όσο και για την αγάπη που δέχτηκε στον ναό ενώ χαρακτήρισε τον π. Βασίλειο προμετωπίδα του φιλανθρωπικού έργου της Αρχιεπισκοπής.

Πριν την απόλυση ο Επίσκοπος Συμεών προέτρεψε όλους τους πιστούς να ευθυμήσουν σήμερα μνήμη του Αγίου Ευθυμίου.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ο Κολωνός αποχαιρετά τον αρχιμανδρίτη Κλήμη Φίλίππου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Η ορθοδοξία είναι τρόπος ζωής, όχι μια θεωρητική διδασκαλία»

Αναστάσιος Βόπης

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο ομωνύμου Δήμου

Ο Θεσπιών Συμεών για πρώτη φορά ως Επίσκοπος στην ενορία στη Θεσσαλονίκη

Γιώργος Δ. Φερδής

Παρουσίαση βιβλίου του Καθηγητή Μιχάλη Μαντζανά: «Η φιλοσοφημένη γυναίκα»

Θεσπιών: Παρόλες τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, ο Αρχιεπίσκοπος διδάσκει ακόμα την αγάπη