«Ο θεός έχει την δική του Δικαιοσύνη την θεϊκή» τόνισε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος ο οποίος χοροστάτησε στον εσπερινό που τελέσθηκε στον ιερό ναό αγίου Δημητρίου ομώνυμου Δήμου. 

Ο ναός ήταν γεμάτος από πιστούς που ήρθαν από πολλές ενορίες να ακούσουν τον Μητροπολίτη Λεμεσού γνωστό για το χάρισμα της μεταδοτικότητας στον κόσμο.

 Ο κ. Αθανάσιος χρησιμοποιώντας πολλές φράσεις και περικοπές πατέρων και αγίων της Εκκλησίας μας σημείωσε το πως οι χριστιανοί πρέπει με αγάπη να χρησιμοποιούν τους νόμους του Θεού.

«Οι πατέρες και οι άγιοι της Εκκλησίας μας μας προτρέπουν να μπούμε στην θεϊκή Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Στον Εσπερινό έψαλλε βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Συμεών Σβανά προσθέτοντας πνευματική ηρεμία στην ακολουθία.

Αμέσως μετά την ακολουθία ο ιεράρχης της Εκκλησίας Κύπρου μίλησε με τους πιστούς στο πλαίσιο του ενοριακού αρχονταρικίου απαντώντας σε πολλά ερωτήματα που του υποβλήθηκαν.

«Αν θέλουμε να γίνουμε παιδιά του θεού πρέπει να καταλάβουμε την αγάπη που πρέπει να έχουμε μέσα μας» είπε κλείνοντας.

Στο τέλος ο προϊστάμενος του ναού π. Ματθαίος Χάλαρης ευχαρίστησε τον κ. Αθανάσιο για την ευχάριστη και πνευματική ατμόσφαιρα που προσέφερε στον κόσμο της ενορίας και ευχήθηκε αύριο να υπάρξουν ακόμα περισσότερες ερωτήσεις καθώς θα υπάρχει πολύ περισσότερος χρόνος.

Η παρουσία του μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου στην δραστήρια ενορία των Αθηνών εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Δημήτρια 2016» όπου τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες και πραγματοποιούνται ομιλίες από σημαντικές εκκλησιαστικές προσωπικότητες.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: