Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 13:51

Πλήθος κόσμου στο Χρυσό Ιωβηλαίο του Άρχοντα Δημοσθένη Παϊκόπουλου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την παρουσία πλήθους ιεροψαλτικού κόσμου, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ τιμήτική εκδήλωση για τον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Δημοσθένη Παϊκόπουλο. Μια εκδήλωση εφάμιλλη της πορείας και της πολυετούς διακονίας και προσφοράς στο αναλόγιο.

Ο εν Αθήναις Σύλλογος Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως θέλησε με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τον τελευταίο μεγάλο της Πατριαρχικής Σχολής.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στον πολυχώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Παλαιού Φαλήρου, συγκέντρωσε εραστές της βυζαντινής Μουσικής και κυρίως, ιεροψάλτες όλων των ηλικιών και απλό κόσμο, που προσήλθαν να τιμήσουν τον Πρωτοψάλτη Δημοσθένη Παϊκόπουλο, ταπεινό διάκονο του αναλογίου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες και συναυλιακό πρόγραμμα με συνθέσεις του τιμωμμένου προσώπου. Η βραδιά περιελάμβανε και μια έκπληξη καθώς ο άρχων Δημοσθένης Παϊκόπουλος γιόρτασε τα 90 χρόνια ζωής.

Ο τιμώμενος φανερά συγκινημένος αρκέστηκε σε ευχαριστίες προς όλους όσους προσήλθαν να τον τιμήσουν και βέβαια προς τον Τριαδικό Θεό για την δύναμη που του χαρίζει για να Τον υμνεί.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Σεραφείμ Φαράσογλου, εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Νικαίας Χρυσόστομος Παναγόπουλος, ο πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γλυφάδας και πολλοί ιερείς από τον Άγιο Σπυρίδωνα Αιγάλεω.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ