Ελλάδα

Πλήθος κόσμου στον εορτασμό των Θεοφανίων στη Ραφήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια και ο αγιασμός των υδάτων στη Ραφήνα με τον καιρό να είναι φέτος σύμμαχος.

Ο Ι.Ν της Παντοβασίλισσας όπως και το λιμάνι της Ραφήνας, κατακλυστηκαν κυριολεκτικά από κόσμο!

Τη Θεία Λειτουργία και το Μεγάλο Αγιασμό στον ιερό ναό της Παντοβασίλισσας, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, μαζί με τους πατέρες της ενορίας Δημήτριο και Απόστολο, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, απεύθυνε ένα μήνυμα ελπίδας προς τους πιστούς λέγοντας πως αν τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης, τα Φώτα είναι η γιορτή της ελπίδας.

Με προπομπό τη φιλαρμονική του δήμου, άνδρες του λιμενικού και της αστυνομίας, με την συνοδεία αγήματος του Συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας, μετέφεραν την εικόνα της Βάπτισης του Κυρίου στο λιμάνι, ακολουθούμενη από ιερείς, ιεροψάλτες τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, τον τ. Δήμαρχο και νυν Γενικό Γραμματέας του Δήμου Βασίλη Πιστικίδη, τους αντιδημάρχους Αντώνη Παλπατζή, Σάββα Αραπκιλή, Δήμητρα Τσεβά και Παναγιώτη Καλφαντή, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνο Μώρο, τον τ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μισοκοίλη, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, τους βουλευτές Γιώργο Πάντζα, Μάκη Βορίδη, Βασίλη Οικονόμου, Γιώργο Βλάχο, τους πρώην βουλευτές Νίκο Καντερέ και Απόστολο Σταύρου,, ττην Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΟΛΡ Αικατερίνη Αδαμοπούλου, τον πρόεδρο του ΟΛΡ Κωνσταντινό Γεωργόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Σπύρο Πάντζα, τους Δημοτικούς Συμβούλους Δαμιανό Φαφούτη, Ανδρέα Βασιλόπουλο, Μάκη Βουδούρη, Σίσσυ Κατσούδα, τον πρόεδρο του Τοπικού Πικερμίου Αριστείδη Μπουράνη, τον τοπικό σύμβουλο Πικερμίου Άγγελο Χοβαρδά, τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές και πολύ κόσμο.

Στο λιμάνι πολλοί οι τολμηροί κολυμβητές, που έπεσαν στο νερό, για να πιάσουν τον Σταυρό, ενώ σκάφη από τον Ναυτικό Όμιλο Αλκυών Ραφήνας, του Λιμενικού και καΐκια άναψαν καπνογόνα δίνοντας τον εορταστικό και πανηγυρικό τόνο.

Πηγή: iRafina.gr

Σχετικές Δημοσιεύσεις

π. Απόστολος Δάμκαλης: Σώζει και ζωές και ψυχές – ΒΙΝΤΕΟ

Σπύρος Παπαγεωργίου

Μεσογαίας: «Η κοινωνία έχει ανάγκη από άρχοντες φωτισμένους»

Μεσογαίας Νικόλαος: «Ο ιερέας δεν είναι ελεύθερος, υπάρχει μια δουλεία»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Μεσογαίας: «Δεν είναι επείγουσα ανάγκη η αυτοκεφαλία όσο η ενότητα των Εκκλησιών»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο Άγιος Δημήτριος Μπραχαμίου τίμησε τον «Άγιο» των φυλακισμένων

Σπύρος Παπαγεωργίου

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «O Σταυρός μας ξεκουράζει και δίνει νόημα στη ζωή μας»

Γιώργος Δ. Φερδής