Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 | 6:30

Περιστερίου: “Όταν ο άνθρωπος καταλαμβάνεται από το Άγιο Πνεύμα, αποκτά την πραγματική ελευθερία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Πανηγυρικά εορτάστηκε η ημέρα της Πεντηκοστής στην Μητρόπολη Περιστερίου. Ο μητροπολίτης κ. Κλήμης προεξήρχε σημερα της πανηγυρικής θείας λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγίου Ιεροθέου.

Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Περιστερίου τόνισε την ανάγκη για συμμετοχή μας στην πνευματική ζωή της Εκκλησίας, να αποκτήσουμε τις δωρεές του Αγίου πνεύματος.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι “σκοπός της εκκλησιαστικής και πνευματικής ζωής είναι να γίνουμε μέλη του Σώματος του Χριστού και να λάβουμε το Άγιο Πνεύμα”, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι “η Πεντηκοστή είναι το τέλος της ενσαρκώσεως του Λόγου, καθώς ο άνθρωπος, δια του Αγίου πνεύματος, γίνεται μέλος του αναστημένου Σώματος του Χριστού”.

Κλείνοντας ο κ. Κλήμης επεσήμανε πως “όταν ο άνθρωπος καταλαμβάνεται από το Άγιο πνεύμα αποκτά την πραγματική ελευθερία, που λειτουργεί ως φυσικό θέλημα, ως υπέρβαση του θανάτου”.

Τέλος ο κ. Κλήμης παρουσίασε στο εκκλησίασμα και στους ενορίτες δύο νέους Περιστεριώτες κληρικούς που επέστρεψαν στην πολη τους. Τον π. Κοσμά Φλώτσιο, έγγαμο κληρικό που υπηρετούσε στο Καρπενήσι και τον νέο προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Παΐσιο Παράσχη, ύστερα από δεκαετή διακονία στην Κεφαλλονιά.

Μάλιστα ευχήθηκε τα “έτη πολλά” στον π. Παΐσιο, καθώς φέρει το όνομά του από τον Όσιο Παναγή Μπασιά, του οποίου η μνήμη τιμάται σήμερα.

Ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, για την άδεια του να επιστρέψει ο π. Παΐσιος στον τόπο καταγωγής του, και εύχεται με την έλευση του και σε συνεργασία με τους ήδη υπάρχοντες εφημερίους να αναβαθμιστεί πνευματικά η ενορία και κατ’ επέκταση η μητρόπολη Περιστερίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ