Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα στο Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου (Μάσχα), εορτάζοντας την Σύναξη των Επουρανίων Δυνάμεων. Της λατρευτικής σύναξης προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Περιστερίου π. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ο οποίος τόνισε το έργο που επιτελούν οι Άγιοι άγγελοι: “να δοξολογούν ακαταπαύστως τον Θεό, μεταφέρουν τις ειδήσεις στους ανθρώπους, αλλά και μας προτρέπουν προς εργασία, αυτήν την οποία μας στέρησαν με διαφόρους τρόπους. Την εργασία η οποία αποτελεί Θεία εντολή, άμιλλα και πρόοδο για εμάς”. Συνέχισε λέγοντας πως: “Στη διάρκεια της ζωής μας παραστέκει ως φύλακας, ένας άγγελος δίπλα μας. Είναι εκείνος ο εντεταλμένος άγγελος, ο ίδιος από την αρχή της ζωής μας ως το τέλος. Και εμείς οφείλουμε με τις πράξεις μας και παρά τις αμαρτίες μας, να μην τον στεναχωρούμε”.

Η προσέλευση του κόσμου στον πανηγυρίζοντα Ναό, ήταν συγκινητική, καθώς εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν και να λάβουν ελπίδα και όραμα.

Λίγο πριν την απόλυση ο κ. Χρυσόστομος, τόνισε πως “όταν δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ πολιτείας και Εκκλησίας, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, αλλά και ισονομία, τότε επόμενο είναι να ρημάξουν τα πάντα γύρω μας”. Έκλεισε λέγοντας: “Ας ευχηθούμε να ανατείλουν νέες μέρες και ότι θα σωφρονιστούμε και εμείς ως Εκκλησία, αλλά και όλοι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τις τύχες του κράτους. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα και η συνοχή, χωρίς να ασχολούμαστε με το τι συμβαίνει σε άλλα κράτη”.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του Ναού π. Ευστράτιος Τσόνιας ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο για την παρουσία του στη λαμπρή πανήγυρη.

Το απόγευμα θα τελεστεί μεθέορτος Εσπερινός και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση το orthodoxia.info μέσω της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης ECTV.

Ετικέτες: