Περιστερίου: «Όλοι είμαστε ευλογημένοι από τη γέννησή μας»

ORTHODOXIA.INFO | ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Τη σημασία της εορτής της Αναλήψεως που είναι ευλογία του Χριστού τόνισε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης.

Από τον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Άννης και Θείας Αναλήψεως στον Λόφο Αξιωματικών, ο κ. Κλήμης, στην ομιλία του προς τους πιστούς, μίλησε για το νόημα της δεσποτικής εορτής.

«Η σημασία της εορτής της Αναλήψεως είναι η ευλογία του Χριστού», είπε συγκεκριμένα και χρησιμοποίησε χαρακτηριστικά παραδείγματα από τα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης, όπως η αναφορά στους Πρωτόπλαστους και το Πύρινο άρμα του Προφήτου Ηλία.

«Στους κύκλους της Εκκλησίας η ευλογία είναι η καθημερινή ευχή και προσφώνηση προς όλους. Η ευλογία είναι το αντίθετο της κατάρας και της βλασφημίας. Όλοι μας είμαστε και πρέπει να νιώθουμε ευλογημένοι, από τη στιγμή της γεννήσεώς μας».

Έκλεισε τον λόγο του ευχόμενος «ας είμαστε ευλογημένοι στην καθημερινότητα μας, αποφεύγοντας οποιαδήποτε βλασφημία, που μας εξισώνει με τον Σατανά. Ας γαλουχήσουμε τα παιδιά μας με την ειρήνη και την αγάπη του Χριστού».

Λίγο πριν από την απόλυση, ευχαρίστησε θερμά τον προϊστάμενο του ναού π. Ανδρέα Πλώτα αλλά και όλους τους ιερείς για την ευπρέπεια του ναού.

Το απόγευμα στις 6 θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας.

Tagged: