Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 | 0:54

Περιστερίου: “Το νόημα της Σαρακοστής είναι η προσφορά και η θυσία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής τελέσθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγγνώμης στον καθεδρικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα) στο Περιστέρι.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, με τη σύσσωμη παρουσία των ιερέων της Μητροπόλεως και τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Κατά την ομιλία του ο κ. Κλήμης τόνισε πως “η Σαρακοστή έχει το νόημα της προσφοράς και της θυσίας, ενώ με αυτό τον τρόπο ο πιστός φροντίζει περισσότερο τον ψυχικό του ψυχισμό”. Συμπλήρωσε δε, πως “είναι πρόκληση και πρόσκληση στη μετοχή του Κυρίου”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κλήμης ανέφερε πως “η βασιλεία του Θεού είναι πνευματική και έχει να κάνει με την ελεύθερη βούληση. “Όστις θέλει”. Παρόλα αυτά, ο Θεός φροντίζει να εξοπλίσει με εφόδια όσους θέλουν να μετέχουν”.

Χαρακτηριστικά είπε πως “Τα όπλα με τα οποία μας εξοπλίζει είναι η νηστεία, το σύμβολο του Σταυρού και η ορθόδοξη πίστη. Ο Σταυρός αποτελεί το τείχος και την πνευματική πανοπλία που μας προστατεύει. Η κατά μόνας προσευχή είναι ο θώρακας της πίστεώς μας και η ελεημοσύνη είναι η περικεφαλαία, που προστατεύει το κεφάλι μας”.

Κλείνοντας, πρόσθεσε πως “μιμούμενοι τον Κύριό μας, μπαίνουμε και εμείς στην έρημο να πολεμήσουμε και να αναμετρηθούμε με τους πειρασμούς. Η πραγματική αιτία της Σαρακοστής είναι ότι εμείς απομακρυνθήκαμε από την Εκκλησία. Έτσι εμείς οι ίδιοι καλούμαστε να τη βιώσουμε. Όμως όχι καταναγκαστικά, αλλά με ελεύθερη βούληση”.

Ο κ. Κλήμης έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος προς άπαντες “οι βουλόμενοι αθλείσαι προσέλθετε, να έχετε ενεργό συμμετοχή στα Μυστήρια της θείας Ευχαριστίας”.

Με το πέρας του Εσπερινού κλήρος και λαός προσκύνησαν το Σταυρό και έλαβαν συγχώρεση, κατά το εθιμοτυπικό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ