Με λόγια καρδιάς μίλησε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών για την μνήμη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Την Κυριακή το πρωί στον μητροπολιτικό ναό της Πάτρας τελέστηκε το μνημόσυνο για την συμπλήρωση 10 ετών από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου.

Ο Μητροπολίτης Πατρών που γνώριζε τον μακαριστό μίλησε με φλογερά λόγια για την μνήμη του, τονίζοντας ότι ήταν ο ιεράρχης της καρδιάς των Ελλήνων που τολμούσε να μιλά με παρρησία για τα εθνικά και κοινωνικά θέματα, έχοντας όμως την γνώση για να αποδεικνύει κάθε φορά τα λεγόμενα του.

Ο Σεβασμιότατος Χρυσόστομος είχε γνωρίσει τον μακαριστό όταν ο ίδιος ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, θαυμάζοντάς τον για τον τρόπο που υποστήριζε την αλήθεια του Θεού, αλλά και τα δίκαια των ανθρώπων.

Στην Πάτρα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν μία από τις μορφές της εκκλησίας που αγαπήθηκε από τους πιστούς και αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς ώστε να ακολουθήσουν τον δρόμο τη Θεού και της Εκκλησίας.

Ήταν σίγουρα ο ιεράρχης που έφερε πίσω τον κόσμο στις εκκλησίες και στους ναούς, ενώ έμεινε η μορφή του διαχρονική στην σύγχρονη ελληνική ιστορία. Μαζί με τον Μητροπολίτη Πατρών συγχοροστάτησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης Κ. Χρύσανθος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναός ήταν γεμάτος από πιστούς.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: