Με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών από όλη τη Ρουμανία εορτάστηκε η 300η επέτειος μνήμης του μαρτυρίου του Αγίου Ανθίμου του Ιβηρίτου.

Στην ιερά μονή Αγίου Ανθίμου συλλειτούργησαν ο Πατράρχης Αντιοχείας Ιωάννης, ο Πατριάρχης Βουκουρεστίου Δανιήλ, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Γεωργίας, Μητροπολίτης Ρουστάβης Ιωάννης και άλλοι ιεράρχες από την Ρουμανία και την Αντιόχεια.

Ο Πατριάρχης κ. Ιωάννης κήρυξε μετά το Ευαγγέλιο λέγοντας ότι “εμείς στην Εκκλησία της Αντιοχείας είμαστε μάρτυρες Χριστού δύο χιλιάδες χρόνια. Είμαστε στην καρδιά της μεγάλης Ανατολής και στη σκιά του Σταυρού του Χριστού. Η εκκλησία της Αντιόχειας είναι χτισμένη από τους Αποστόλους Πέτρου και Παύλου, κάτω από το φως του Αγίου Ιγνατίου Αντιοχείας και τη συναστρία των αγίων μαρτύρων, δικαίων, των μαρτύρων και ομολογητών”.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως “περισσότερα από πέντε χρόνια στη Συρία υποφέρουμε από την τρομοκρατία, τις απαγωγές και μετατόπιση πληθυσμών κάτω από το όνομα της Αραβικής Άνοιξης, η οποία δεν έχει σχέση με φρέσκο λουλούδι. Η προσευχή μας σήμερα μαζί σας είναι για να έλθει ξανά η ειρήνη στην Συρία και το Λίβανο και να αρθεί ο αποκλεισμός που επιβλήθηκε σε εμάς και στα παιδιά μας”.

Ετικέτες: