Σήμερα, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017, επί τη Αποδόσει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στα ερείπια της πάλαι ποτέ μεγαλόπρεπης Εκκλησίας της Πατριαρχικής Μονής Παναγίας Φανερωμένης στην Κύζικο, τελέσθηκε για τρίτη χρονιά Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ικονίου κ. Θεολήπτου και Αυστρίας κ. Αρσενίου.

Εκατοντάδες προσκυνητές από Νέα Αρτάκη, Χαλκίδα και Χαλκιδική κατέκλυσαν τον χώρο.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ο Πατριάρχης αναμένεται να αναχωρήσει από την Κύζικο για να ταξιδέψει προς τη Ζάκυνθο με ειδική πτήση και να προστή της θερινής πανηγύρεως του πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού.

Η πρόσκληση απευθύνθηκε στον Πατριάρχη από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιο Δ’ και έγινε αποδεκτή, καθώς φέτος συμπληρώνονται 300 χρόνια από την μετακομιδή του λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συνοδεύουν οι Σεβ. Μητροπολίτες του Θρόνου, Ικονίου Θεόληπτος και Αυστρίας Αρσένιος.

Ο Πατριάρχης υπολογίζεται πως θα φθάσει έγκαιρα στη Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, ούτως ώστε στις 7 μ.μ., κατά το ανακοινωθέν Πρόγραμμα, να πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη της πανηγύρεως του Αγίου της Συγγνώμης, με την εν πομπή Κάθοδο του ιδίου του Πατριάρχου από το Αρχονταρίκι της Μονής προς το Καθολικό.

Πηγή: Φως Φαναρίου

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: