Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 5:10

Πατριάρχης Ρωσίας: «Να αλλάξετε τρόπο ζωής»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μία περίοδο για πνευματική ανάπτυξη χαρακτήρισε την Μεγάλη Σαρακοστή, που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει 40 ημέρες μέχρι το Πάσχα, ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, Κύριλλος.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στη Ρωσία και άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο ξεκινούν από σήμερα την Μεγάλη Σαρακοστή, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Πάσχα, την πιο ιερή και αγία ημέρα του εκκλησιαστικού ημερολογίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία θα εορταστεί φέτος στις 12 Απριλίου.

«Η Μεγάλη Σαρακοστή είναι η κατάλληλη στιγμή για την πνευματική ανάπτυξη», είπε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, κατά την Κυριακή της Συγχώρεσης, δηλαδή την τελευταία Κυριακή πριν από την μακρύτερη και πιο αυστηρή νηστεία του έτους στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Ορθόδοξη Σαρακοστή πάντα ξεκινάει τη Δευτέρα, η οποία έχει οριστεί ως «Καθαρά Δευτέρα», η ημέρα όταν Ορθόδοξοι πιστοί αρχίζουν μια πνευματική και ηθική κάθαρση μέσω της νηστείας, προσευχής, διαλογισμού και μετάνοιας προκειμένου να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές τελετές της Σαρακοστής και να μετέχουν στα μυστήρια της Εξομολογήσεως και της Θείας Κοινωνίας.

Η συμμετοχή στις 40 ημέρες της Μεγάλης Σαρακοστής σημαίνουν «να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας. Να πηγαίνετε στην εκκλησία πιο συχνά και να λαμβάνετε τα Ιερά Μυστήρια. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι να εργαστείτε με τον εαυτό σας- εργασίες επτά εβδομάδων στο πιο εύφορο και το πιο σημαντικό ιερό έδαφος. Το έδαφος για να ξεπεραστούν οι αδυναμίες μας. Καμία πνευματική ανάπτυξη και καμία άλλη ανάπτυξη δεν θα είναι δυνατή χωρίς αυτό», πρόσθεσε ο Ρώσος Πατριάρχης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της Σαρακοστής, ο Ρώσος Πατριάρχης θα πραγματοποιήσει ειδικές τελετές δύο φορές την ημέρα σε εκκλησίες και μοναστήρια στην Μόσχα και την περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας.

ΠΗΓΗ: Σύγχρονη Ρωσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ