Ο Πατριάρχης Δανιήλ απευθύνθηκε στους χιλιάδες ορθόδοξους νέους που συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στην τελετή έναρξης της Διεθνούς Ορθόδοξης Νεολαίας του 2017 στο Ιάσιο, υπενθυμίζοντας ότι «η Εκκλησία χαιρετίζει με χαρά τους όλους τους νέους που αναζητούν την αληθινή ελευθερία».

Η τελετή ξεκίνησε με την παρουσία των αντιπροσωπειών από όλο τον κόσμο με την παρουσία του Πατριάρχη Βουκουρεστίου και άλλων ρουμάνων ορθόδοξων επισκόπων.

Ο Μητροπολίτης Μολδαβίας και Βουκοβίνης Θεοφάνης καλωσόρισε τους καλεσμένους και επεσήμανε ότι ακόμα και σήμερα οι νέοι μπορούν να συμπεριφέρονται ως καλοί Χριστιανοί.

“Αυτό το γεγονός είναι μια άλλη ευκαιρία να αποδείξουμε ότι παρά τις πολλές δυσκολίες, με τη χάρη του Θεού, μπορείς να είσαι χριστιανός, νέος και ελεύθερος ταυτόχρονα”.

Ο Πατριάρχης Δανιήλ πήρε τον λόγο και απευθύνθηκε στους χιλιάδες ορθόδοξους νέους, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η Εκκλησία καλωσορίζει όλους τους νέους αναζητώντας αληθινή ελευθερία.

Η Εκκλησία καλωσορίζει με χαρά όλους τους νέους στην αναζήτηση της αληθινής ελευθερίας και τους μεταδίδει μέσω των Αγίων Μυστηρίων και της Λειτουργικής Γιορτής την πατρική αγάπη του Επουράνιου Πατέρα, που χαίρεται στους αφιερωμένους πνευματικούς υιους και τις κόρες, αλλά και στον μετανοούμενο «άσωτο υιό”.

Συνέχισε να σημειώνει ότι «η Εκκλησία μεταδίδει στους νέους την θεραπευτική και απελευθερωτική αγάπη του Σωτήρα Ιησού Χριστού, τον ιατρούς των ψυχών και των σωμάτων, καθώς και της αγιαστικής αγάπης του Αγίου Πνεύματος, του Παρακλήτου, του Θεού και ζωής χορηγού”.

Μετά τον επίσημο ύμνο ITO2017, ο ρουμάνος υπουργός για τα θρησκευτικά θέματα, Victor Opaschi, τόνισε το ρόλο της θρησκευτικής εκπαίδευσης να βοηθήσει τους νέους να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τις παραδόσεις τους και την εθνική τους ιστορία.

“Θεωρώ ότι η θρησκευτική εκπαίδευση, αλλά και η γενική εκπαίδευση πρέπει να είναι μια μορφή διδασκαλίας και ελευθερίας. Αυτό θα προσφέρει στους νέους τα απαραίτητα μέσα για να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τις δικές τους ρίζες”, δήλωσε.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με μια συναυλία που διοργάνωσε το συγκρότημα Floralia από το Ιάσιο και η χορωδία της εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου.

Η φετινή Συνάντηση είναι η τέταρτη διεθνής συνάντηση ορθόδοξης νεολαίας που διοργανώνει η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία και συγκεντρώνει πάνω από 6.000 νέους που προέρχονται από όλο τον κόσμο. Πέρυσι, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, πρωτεύουσα της Ρουμανίας, με τους νέους να συμμετέχουν στην πρώτη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Πατριάρχης Δανιήλ στον Καθεδρικό Ναό.

Ο Καθεδρικός Ναός της Ρουμανικής Λαϊκής Σωτηρίας θα εκκλησιαστεί το επόμενο έτος στην γιορτή του Αγίου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου και αναμένεται να παρευρεθούν αντιπροσωπείες των Ορθοδόξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών.

Πηγή: Basilica.ro

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info