Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 10:52

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Το Ουκρανικό θα λυθεί κατά την κανονική τάξη»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την πρόθεσή του να λύσει το Ουκρανικό ζήτημα κατά την κανονική τάξη, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο κ. Βαρθολομαίος υποδεχόμενος χθες στο Φανάρι ομάδα προσκυνητών από την Βέροια, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, τόνισε πως «Να είστε σίγουροι ότι θα επιλύσουμε το ουκρανικό ζήτημα κατά την κανονική τάξη και επ’ αγαθώ του ουκρανικού λαού».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας το αίτημα των Ουκρανών για εκκλησιαστική ανεξαρτησία δεν είναι καινούργιο, αλλά προέκυψε μετά την ίδρυση του ανεξαρτήτου ουκρανικού Κράτους, στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

«Οι Ουκρανοί δικαιούνται να λάβουν την αυτοκεφαλία τους, όπως και όλοι οι βαλκανικοί λαοί, οι οποίοι υπήγοντο μέχρι κάποιας στιγμής στην άμεση δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και κάποτε ήρθε η στιγμή κατά την οποίαν εχειραφετήθησαν…Γιατί δηλαδή όλοι οι άλλοι να έχουν δικαίωμα εις την αυτοκεφαλία και τα 45-50 εκατομμύρια των Ουκρανών να μην έχουν αυτό το δικαίωμα. Είναι αδικία.»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ