Την αισιοδοξία του, αλλά και την θέλησή του να συνδράμει με τις δικές του δυνάμεις στην εξομάλυνση των δυσχερειών που έχει δημιουργήσει το ουκρανικό ζήτημα εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος. Με δήλωσή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» και στη δημοσιογράφο Μαρία Αντωνιάδου ο προκαθήμενος της δευτερόθρονης Ορθόδοξης Εκκλησίας δηλώνει: «Θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βρεθεί λύση. Η προσπάθεια μόλις ξεκίνησε».

Η δήλωση του Πατριάρχη στο ελληνικό μέσο ήρθε λίγες ημέρες μετά την μνημόνευση του Επιφανίου Κιέβου κίνηση που αιφνιδίασε τους πάντες και οδήγησε στην διακοπή της μνημόνευσής του από το Πατριαρχείο της Μόσχας.

«Η απόφασή μου για την αναγνώριση της εκκλησίας της Ουκρανίας έγινε μετά από πολύ προσευχή και περισυλλογή. Κι αυτή ήταν η βούληση και των άλλων Συνοδικών Αρχιερέων. Έπρεπε να φανεί ότι είμαι πραγματικός Πατριάρχης που αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των ζητημάτων και που προσπαθεί να βρει λύση. Με την αναγνώριση αρχίζει και η λύση του προβλήματος» σημείωσε στο «Βήμα» ο Πατριάρχης Θεόδωρος που ανέφερε στην συνέχεια ότι «Την απόφασή μου την έλαβα με σεβασμό προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά και την ιστορία του Πατριαρχείου. Από τη στιγμή αυτή θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με όλες της Εκκλησίες να λυθεί το πρόβλημα και να βρεθεί λύση. Η προσπάθεια μόλις ξεκίνησε».

Διαβάστε το αναλυτικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» εδώ

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: