Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε σήμερα στα γραφεία της ΝΔ, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Ο Πατριάρχης του εξέθεσε τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος στη Μέση Ανατολή και πρόσθεσε: «Σας ευχαριστούμε για αυτό το τρίγωνο Κύπρος – Ελλάδα – Αίγυπτος, που μας δίνει πολύ δύναμη. Μπροστά μου, Πρόεδρέ μου, έχω την Ήπειρο του μέλλοντος, που λέγεται Αφρική. Με γνωρίσατε έναν ιεραπόστολο και συνεχίζω να είμαι ένας ιεραπόστολος της αγάπης του Χριστού.»

Του εξήγησε ότι το απόγευμα σήμερα αναχωρεί για την Αίγυπτο και μετά για τη Δυτική Αφρική « για να πάω να βρεθώ σε αυτούς τους ανθρώπους και κυρίως στα μικρά παιδιά, για να τους πω ότι για όλους υπάρχει μια θέση κάτω από τον ήλιο της Δικαιοσύνης του Θεού».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ότι θεωρεί κι αυτός την Αφρική ήπειρο του μέλλοντος, και πρόσθεσε: «πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε την Ελλάδα ως την φυσική πύλη εισόδου από την Ανατολή προς την Ευρώπη. Θα πρέπει να την αντιληφθούμε αύριο – μεθαύριο, σε 10 – 20 χρόνια ως την φυσική πύλη εισόδου της οικονομικής δραστηριότητας της Αφρικής προς την Ευρώπη.»

Τέλος συνεχάρη τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας για το ιεραποστολικό έργο που επιτελεί στην Αφρική.

Πηγή: politisonline.com

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: