ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρο;
Uncategorized

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Ημέρα πένθους για την Ελλάδα

Συλλυπητήρια επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα απέστειλε νωρίτερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος στην οποία εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τις τραγικές συνέπειες που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές στην Αττική. 

«Ο Ελληνισμός σήμερα πενθεί», γράφει ο κ. Θεόδωρος, μεταφέροντας στον Έλληνα πρωθυπουργό τα συλλυπητήρια της ομογένειας της Αιγύπτου. Δηλώνει, ακόμη, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας την αμέριστη συμπαράστασή του προς τις οικογένειες των ανθρώπων που επλήγησαν.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Πατριάρχη Αλεξανδρείας:

Προς τον Εξοχ. Πρωθυπουργό της Ελλάδος

κ. Αλέξιο Τσίπρα

Αθήνα

Εξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Από τη χώρα του Νείλου, κατώδυνοι στη ψυχή και στη καρδιά, βιώνουμε τις τραγικές στιγμές που ζουν συνάνθρωποί μας από τις φονικές πυρκαγιές σε περιοχές της Αττικής.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή θλίψης και πένθους για όλους τους Έλληνες, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα προσωπικά ειλικρινή μας συλλυπητήρια, καθώς και όλης της Ομογένειας της Αιγύπτου.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση, τη συμπάθεια και τις προσευχές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που περνούν δύσκολες στιγμές και στεκόμαστε προσευχόμενοι δίπλα τους.

Είθε ο Κύριος της Ζωής και του θανάτου, να χαρίσει αιώνια ανάπαυση σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο και να προσφέρει ελπίδα και παρηγοριά, σε αυτούς που οι καρδιές τους ράγισαν και πληγώθηκαν από τη στέρηση αγαπημένων προσώπων.

Ο Ελληνισμός σήμερα πενθεί!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄

ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Αξώμης

Αναβάλλονται για το Σεπτέμβριο τα θυρανοίξια του Αγίου Κωνσταντίνου Καΐρου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Συγκίνηση στη χειροτονία του Επισκόπου Τολιάρας Προδρόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Αναδημοσίευση

ΔΙΣ: Προχωράει στην στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Γραφείο Ρεπορτάζ

Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Υπουργό Κώστα Γαβρόγλου

Γραφείο Ρεπορτάζ