Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 | 17:50

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «Εδώ ζει ο Ελληνισμός!»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

«Εδώ φυλάμε Θερμοπύλες και υπερήφανος ο Λεωνίδας και ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας υψώνουν τα αναστήματά τους και λένε: ζει ο ελληνισμός! Γιατί σήμερα ανακαινίζεται αυτή εδώ η εκκλησία», τόνισε ο προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, κατά τη διάρκεια των θυρανοιξίων του ανακαινισθέντος περικαλλούς ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καϊρου.

Το μεγάλης ιστορικής σημασίας γεγονός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, καθως επίσης Μητροπολιτών του Αλεξανδρινού Θρόνου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε τον Υπουργό Αρχαιοτήτων, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντούλ Φατάχ Σίσι, τονίζοντας πως “η Αίγυπτος μαζί με την Ελλάδα, και την Κύπρο αποτελούν τρεις ειρηνικές χώρες στον χώρο της Μεσογείου”.

Ο Υπουργός, από την πλευρά του, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή γι΄ αυτόν να εκπροσωπεί τον Πρόεδρο σε αυτή τη σημαντική ημέρα των Θυρανοιξίων του ιστορικού ναού, μεταφέροντας, παράλληλα, τις ιδιαίτερες ευχές του Προέδρου της Αιγύπτου για το γεγονός. “Η Εκκλησία αυτή έχει μια ιστορία που υπερβαίνει τα 100 χρόνια και είναι ένα σημάδι των σχέσεων των δύο χωρών μας”, ανέφερε.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, τέλος, τίμησε με το Οφφίκιο «της Πρέσβειρας Αποδήμου Ελληνισμού» την κ. Κατερίνα Σοφιανού- Μπελεφάντη, που είναι η μεγάλη ευεργέτιδα της ανακαίνισης του ναού αυτού στο Κάιρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ