Σάββατο 1 Απριλίου 2023 | 16:35

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Έτος αφιερωμένο στον άγιο Νεκτάριο το 2020

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αφιερώνει το 2020 στη μνήμη του αγίου Νεκταρίου, καθώς φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την κοίμησή του, στις 8 Νοεμβρίου 1920. Ο άγιος Νεκτάριος συνέδεσε τον βίο του με την Αλεξανδρινή Εκκλησία, αφού υπηρέτησε ως Πατριαρχικός Επίτροπος στο Κάιρο.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος κατά τη σημερινή θεία λειτουργία, στην πατριαρχική μονή του αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας. «Σήμερα, κηρύσσω την έναρξη των εορτασμών για τα εκατό χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος ήρθε εδώ σε αυτόν τον ευλογημένο ναό, ως διάκος και χειροτονήθηκε ιερέας από τον Πατριάρχη Σοφρώνιο, και ο οποίος μάλιστα αργότερα του έδωσε και τη χάρη της αρχιερωσύνης, χειροτονώντας τον ως Μητροπολίτη Πενταπόλεως, στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, στο Χαμζάουι της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, εκεί όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα και το σπίτι όπου έμεινε ως Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου», είπε συγκεκριμένα ο κ. Θεόδωρος.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας έκανε, ακόμη, λόγο για την πληθώρα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά το τρέχον έτος στην Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Νότια Αφρική προς τιμήν του αγίου Νεκταρίου, όπως τα θυρανοίξια του ναού του αγίου Νεκταρίου στο Γέρι της Λευκωσίας και τα εγκαίνια της μονής του αγίου Νεκταρίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στον Γαργηττό Αττικής αλλά και για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο μοναστήρι του αγίου Νεκταρίου στο Γιοχάνεσμπουρκ.

«Οι Άγιοι δεν ζούνε μόνο στις τοιχογραφίες και τις εικόνες. Ζούνε κοντά μας, κάθε στιγμή, ζητώντας τις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου για να προστατεύει πάντοτε την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο», ανέφερε ο κ. Θεόδωρος, κλείνοντας την ομιλία του.

ΠΗΓΗ: ekalexandria.org

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ